Με Σαμαρά αλλά χωρίς Χολέβας η προπόνηση

Με τον Γιώργο Σαμαρά να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στη μέση και να συμμετέχει στο δίτερμα, αλλά τον Χοσέ Χολέμπας να αποχωρεί λίγο πριν το τέλος του καθώς γύρισε το πόδι του ολοκληρώθηκε η εν Ελλάδι προετοιμασία της Εθνικής για το ματς της Παρασκευής με τη Λετονία στη Ρίγα.

Δύο γκολ κι εξαιρετική απόδοση από τον Μήτρογλου στο διπλό.

Ο Γιώργος Σαμαράς άφησε πίσω του τις ενοχλήσεις στη μέση και συμμετείχε κανονικά στην απογευματινή προπόνηση στον Άγιο Κοσμά. Μάλιστα οι συμπαίκτες του τον χειροκρότησαν κάνοντάς του τη σχετική πλάκα. Πάντως όλα δείχνουν πως δεν θα είναι στη βασική ενδεκάδα του αγώνα της Παρασκευής για την πρεμιέρα των προκριματικών.

Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε να έχει καταλήξει στο βασικό του σχήμα, που θα έχει διάταξη σε 4-4-2. Στο διάρκειας 40 λεπτών δίτερμα που έγινε σε όλο το γήπεδο, ο Καρνέζης ήταν στο τέρμα, Σπυρόπουλος και Τοροσίδης ήταν στο αριστερό και δεξιό άκρο της άμυνας, ενώ Κ. Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος το δίδυμο των στόπερ. Τζιόλης και Κατσουράνης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μανιάτη στα δεξιά του και τον Φορτούνη αριστερά, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Γκέκας και Μήτρογλου, με τον τελευταίο να κινείται περισσότερο περιφερειακά.

Η ομάδα των «αναπληρωματικών» αποτελείτο από τους Τζόρβα (μοιράστηκε το χρόνο με τον Γλύκο), μπακ ήταν οι Βύντρα και Χολέμπας, με τους Σιόβα και Μαλεζά στόπερ, ο Δημούτσος ήταν αμυντικό χαφ, λίγο μπροστά του οι Χριστοδουλόπουλος και Νίνης, ενώ ο Σαμαράς αριστερά, ο Μαυρίας δεξιά και ο Αθανασιάδης σέντερ φορ συμπλήρωναν το σχήμα.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των βασικών στο πρώτο 20λεπτο. Έκανε παρατηρήσεις στους Σπυρόπουλο, Φορτούνη και Μανιάτη, ενώ στο ημίχρονο μάζεψε τους βασικούς και τους μιλούσε για πέντε λεπτά. Η εικόνα των βασικών ήταν σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο 20λεπτο και πήραν τη νίκη με 2-1 χάρη σ ε δύο γκολ του Μήτρογλου, ενώ το γκολ των αναπληρωματικών σημείωσε ο Σιόβας.

Απρόοπτο υπήρξε προς το τέλος του διπλού, καθώς ο Χοσέ Χολέμπας αποχώρησε τραυματίας. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού γύρισε το πόδι του και αναμένεται τις επόμενες ώρες να φανεί πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του.

Στο τέλος της προπόνησης οι Νίνης, Χριστοδουλόπουλος και Φορτούνης προπονήθηκαν στις εκτελέσεις φάουλ από τα αριστερά με το δεξί πόδι και τεχνητό τείχος, ενώ οι Μήτρογλου και Σπυρόπουλος εκτέλεσαν φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό πόδι.

Την προπόνηση παρακολούθησαν περίπου 50 φίλαθλοι. Η αποστολή της Εθνικής αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης με πτήση τσάρτερ για τη Λετονία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook