Σαργκάνης: “Το καλό ξεκίνημα θα καθορίσει την πορεία μας”

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το ξεκίνημα της προσπάθειας της εθνικής να προκριθεί στο Μουντιάλ 2014 ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ΟΦΗ και τον Γουναρίδη.

Το «Φάντομ» του ελληνικού ποδοσφαίρου Νίκος Σαργκάνης βρέθηκε στο Ρέθυμνο την περασμένη Δευτέρα για αγώνα των παλαιμάχων του ΠΣΑΠ για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Αθλητικό Μεσημέρι” με τον Μανώλη Θέμελη για την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας να προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας που ξεκινάει σήμερα από την Ρίγα κόντρα στην Λετονία ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα με την πολύχρονη εμπειρία που έχει στα γήπεδα.

 

  • Τα όσα είπε ο Νίκος Σαργκάνης:

 

Για την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας που ξεκινάει σήμερα με στόχο τα γήπεδα της Βραζιλίας

«Η εθνική μας ομάδα αν πάρει στα σοβαρά όλα τα ματς που θα δώσει στα προκριματικά τότε έχει την δυνατότητα να βρεθεί στο Μουντιάλ του 2014. Αρκεί να μην υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο. Πάντα είναι σημαντική η αρχή. Αν ξεκινήσουμε με δύο νίκες τότε θα συνεχίσουμε καλά. Το καλό ξεκίνημα θα καθορίσει και την μετέπειτα πορεία μας. Είμαστε το φαβορί και θα πρέπει αυτό να φανεί στο γήπεδο».

 

 Για την εθνική του Σάντος

«Οι παίκτες μας είναι συνειδητοποιημένοι. Δεν έχουμε γίνει ξαφνικά η ποδοσφαιρική υπερδύναμη αλλά καταφέρνουμε να παραμένουμε σταθερά στην ελιτ του ευρωπαϊκού και όχι μόνο ποδοσφαίρου και να δίνουμε συνεχώς το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις. Εμείς ξεκινήσαμε το 1980 στο ΕURO και τώρα ήρθαν οι επιτυχίες. Η μετάβαση από την εποχή Ρεχάγκελ σε αυτήν του Σάντος έγινε ομαλά αφού ο Πορτογάλος δεν ανακάτεψε πολύ την τράπουλα και ακολούθησε την ίδια πετυχημένη συνταγή. Στόχος μας αρχικά είναι να μην δεχθούμε γκολ. Ο κάθε προπονητής θα πρέπει να δουλεύει με τα υλικά που έχει ».

 

Για τον Καρνέζη και τους άλλους γκολκίπερ της εθνικής μας

«Ακούω από πολλούς ότι ο Σάντος δεν προτίμησε τον Καρνέζη για το EURO 2012. Αυτή ήταν η επιλογή του τότε και πρέπει να την δεχθούμε. Στηρίχθηκε στους Χαλκιά, Σηφάκη και Τζόρβα. Οι διαφορές είναι μικρές. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στους ελληνες τερματοφύλακες. Δεν πήρε Καρνέζη και Χιώτη στο EURO όμως δεν κάνει κάποιος την διαφορά στην ομάδα αν αγωνιστεί. Πάντως ο Καρνέζης αυτήν την στιγμή είναι μία δίκαιη επιλογή».

 

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο ως πρωτάθλημα. Η εθνική μας ευτυχώς δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό η παρουσία πολλών παικτών σε ομάδες του εξωτερικού. Ο έλληνας ποδοσφαιριστής έχει ταλέντο και τώρα με την κρίση του δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστεί και να το δείξει. Ο Πλατινί έχει πει ότι ο καθένας θα πρέπει να προσαρμόζεται με αυτά που έχει και να μην ξοδεύει αφειδώς χρήματα. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκ με έχουν απογοητεύσει. Υπάρχουν 3-4 καλές ομάδες και μετά το ποδόσφαιρο είναι μέτριο».

 

Για τον φετινό ΟΦΗ

«Έχω εικόνα από τον φετινό ΟΦΗ αφού τον έχω παρακολουθήσει και με την Ξάνθη και με τον Αρη. Δεν είναι ο ΟΦΗ που ήταν πέρυσι. Δεν έχει τους παίκτες με την μεγάλη εμπειρία. Όμως έχει βαριά φανέλα και κόσμο απαιτητικό. Προσπαθεί να βρει τα πατήματά του ακόμα. Όλες οι ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα και ψάχνουν να βρουν τον δρόμο τους. Ο Αναστόπουλος έχει την φιλοσοφία του και στήνει την ομάδα ανάλογα με τα υλικά που έχει.  Έχω παίξει πάρα πολλά ματς εναντίον του ΟΦΗ και έχω κατέβει πολλές φορές στην Κρήτη. Η Κρήτη είναι ποδοσφαιρομάνα».

 

Για τη επικείμενη μεταγραφή του Καραγκούνη στον ΟΦΗ

«Ο Καραγκούνης έχει τεράστια πείρα. Όμως ένας κούκος ποτέ δεν φέρνει την άνοιξη γενικά. Θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα αν έρθει και θα την τραβήξει με την εμπειρία και την κλάση του. Δεν ξέρω όμως αν είναι προτεραιότητα του να παίξει στην Ελλάδα γιατί κάτι ακούω για ενδιαφέρον από Γερμανία μεριά».

 

Για τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Στέφανο Γουναρίδη

«Δεν είναι άσχημος. Θα πρέπει να περιμένουμε. Δεν είναι δίκαιο να κριθεί τώρα από μόνο δύο ματς. Θέλει χρόνο. Έχει τα προσόντα να καθιερωθεί. Ο ΟΦΗ πάντα είχε καλή παράδοση στους τερματοφύλακες».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook