Ποδαρικό με το δεξί

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Λετονία στην Ρίγα στην πρεμιέρα της στα Προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 και θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με το δεξί.

Το όμορφο ταξίδι της Εθνικής μας ομάδας στο EURO του 2012 στην Πολωνία και την Ουκρανία αποτελεί παρελθόν και ένα άλλο ξεκινάει.

Από την Ρίγα της Λετονίας την “βασίλισσα της Βαλτικής” αρχίζει ένα νέο ταξίδι για την “γαλανόλευκη” με προορισμό την χώρα της σάμπας του καφέ και του ποδοσφαίρου την Βραζιλία και τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει απόψε (21.30) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο γήπεδο της Σκόντο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δείχνει αποφασισμένη να πάρει το πρώτο της “τρίποντο” στον 6ο προκριματικό όμιλο και να δείξει πως είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού είναι έτοιμοι, καθώς την Πέμπτη (6/9) στην τελευταία προπόνηση προπονήθηκε και ο Χολέμπας και έτσι ο έμπειρος τεχνικός μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχει δείξει ο Φερνάντο Σάντος, θα παρατάξει την “γαλανόλευκη” με το 4-4-2, κάτι που χρησιμοποίησε στο φιλικό με τη Νορβηγία στις 15 Αυγούστου (νίκη με 3-2) και του “βγήκε”.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης. Στην άμυνα οι Τοροσίδης (δεξιά), Σπυρόπουλος (αριστερά), Κυριάκος Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας.

Στην μεσαία γραμμή θα είναι ο Φορτούνης (αριστερά), Μανιάτης (δεξιά), Τζιόλης-Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ και στην κορυφή της επίθεσης οι Γκέκας-Μήτρογλου.

τα πλάνα των Λετονών

Από την άλλη πλευρά σε ότι αφορά τους Λετονούς. Ο Αλεξάντερς Στάρκοφς θα παρατάξει τους γηπεδούχους με το 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάνινς. Στην άμυνα οι Κλαβά (δεξιά), Κριάουκλις (αριστερά), Γκορκς-Ιβάνοβιτς (κεντρικό αμυντικό δίδυμο).

Αμυντικά χαφ θα είναι οι Λάιζανς-Φερτόβς. Ο Τσάουνα θα είναι αριστερά στην μεσαία γραμμή, ο Λουκιάνοβιτς δεξιά και ο Βερπακόφσκις πίσω από τον επιθετικό ο οποίος θα είναι ο Ρούντνεβς.

Μια νίκη και δύο ισοπαλίες

Σε ό,τι αφορά την προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Ρίγα, η Ελλάδα σε τρία παιχνίδια έχει μια νίκη και δύο ισοπαλίες.

Το τελευταίο ματς μάλιστα ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011, όπου η Εθνική αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τους Λετονούς με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

31/03/99: Λετονία – Ελλάδα 0-0 (Προκριματικά EURO 2000)

10/09/08: Λετονία – Ελλάδα 0-2 (Προκριματικά Μουντιάλ 2010)

06/09/11: Λετονία – Ελλάδα 1-1 (Προκριματικά EURO 2012)

Πηγή: sport24

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook