Το πίστευε ο Σάντος

Σίγουρος ότι η Εθνική Ελλάδας θα έκανε την μεγάλη ανατροπή και θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς από τη Ρίγα εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος, στο ημίχρονο του αγώνα με την Λετονία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός διέκρινε ότι η «γαλανόλευκη» είχε τις δυνατότητες να πάρει το ματς, όμως στην ανάπαυλα συνέστησε στους παίκτες του «υπομονή, όχι βεβιασμένες ενέργειες, και τα γκολ θα έρθουν».

Ο Πορτογάλος έβλεπε ότι οι διεθνείς είχαν τρεξίματα, δημιουργούσαν φάσεις και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους Λετονούς στο πρώτο ημίχρονο. Για αυτό τον λόγο τους ζήτησε να μην βιάζονται και να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες έκαναν πράξη τις επιθυμίες του Σάντος και έτσι ήρθε το θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Επίσης, ο χρονος προπονητής είδε με ικανοποίηση οι διεθνείς να εφαρμόζουν το 4-4-2 με το οποίο θα πορευτεί σε μεγάλο βαθμό η Εθνική το επόμενο διάσημα.

Εκτός από την παρουσία του Γιώργου Σαμαρά, θετικά ήταν τα σχόλια και για την εικόνα του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Νίκο Σπυρόπουλο.

Πλέον όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο παιχνίδι με την Λιθουανία, το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». Σήμερα ξεκινάει η προετοιμασία για αυτό τον αγώνα και ο Σάντος έχει βάλει διπλή προπόνηση.

Η μία το πρωί στις 09:30 και η άλλη το απόγευμα στις 18:30 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Είναι δεδομένο ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα αναλύσει τον τρόπο που παίζει η προσεχής αντίπαλος, την οποία έχει «κατασκοπεύσει» το τελευταίο διάστημα ο Ρικάρντο Σάντος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook