Kαμία ανησυχία για Γκέκα

Άκυρος ο συναγερμός του ιατρικού επιτελείου για την αποχώρηση του Φάνη Γκέκα από την προπόνηση της Εθνικής στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά την Κυριακή. Ως εκ τούτου, ο Φερνάντο Σάντος σχεδιάζει απρόσκοπτα τα πλάνα του εν όψει Λιθουανίας, τα οποία δεν θα διαφέρουν από το ματς στη Ρίγα.

Ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε το σχήμα και τη σύνθεση που έφερε τη νίκη από τη Λετονία για την ομάδα των “βασικών”. Ήτοι, 4-4-2 και Ορέστης Καρνέζης στο τέρμα, Βασίλης Τοροσίδης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Νίκος Σπυρόπουλος στην άμυνα, Γιάννης Μανιάτης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Κώστας Κατσουράνης και Κώστας Φορτούνης στα χαφ, με τους Φάνη Γκέκα και Κώστα Μήτρογλου στην επίθεση.

Στις “ρεζέρβες”, ο Αλέξανδρος Τζόρβας ήταν στην εστία, ο Λουκάς Βύντρα δεξιά, οι Στέλιος Μαλεζάς και Δημήτρης Σιόβας στα στόπερ και ο βοηθός του Σάντος, Αλέξανδρος Μανιάτογλου στα αριστερά της άμυνας. Οι Ελίνι Δημούτσος και Σωτήρης Νίνης συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών στα χαφ, ο Χάρης Μαυρίας ήταν δεξιά κι ο Χοσέ Χολέμπας αριστερά, ενώ γύρω από το “φουνταριστό” Στέφανο Αθανασιάδη, κινείτο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.
Στο 1ο ημίχρονο, μετά από όμορφη ενέργεια του Φορτούνη από αριστερά και πάσα στο Μήτρογλου, ο επιθετικός του Ολυμπιακού έσπασε την μπάλα για τον Γκέκα, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό γκολ του διτέρματος. Στο 2ο ημίχρονο ο επιθετικός της Λεβάντε αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και παρότι τοποθετήθηκε επίδεσμος, αποχώρησε από την προπόνηση. Όπως αποδείχθηκε, ο διεθνής φορ είχε δέσει αρκετά σφιχτά τους ελαστικούς επιδέσμους πριν την έναρξη του προγράμματος, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν δυσφορία και ενοχλήσεις, αλλά όχι κάποιο πρόβλημα.

Τη θέση του πήρε ο Νίνης, που πήρε αριστερά, με το Φορτούνη δεξιά, το Μήτρογλου κορυφή και το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-3-3. Τη θέση του άσου της Πάρμα στους “αναπληρωματικούς” πήρε ο Λεωνίδας Βόκολος, που έπαιξε ως στόπερ μετά τις σχετικές ανακατατάξεις. Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Σάντος άλλαξε ομάδες τον Μήτρογλου με τον Αθανασιάδη, μέχρι το τέλος του αγώνα. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε σχηματισμό 4-2-3-1, με Μανιάτη, Τζιόλη σε ρόλο “κόφτη”, Κατσουράνη οργανωτή, Νίνη και Φορτούνη ως εξτρέμ και Μήτρογλου στο κέντρο.
* Η προπόνηση ήταν ανοιχτή για το κοινό και μετά το τέλος του διπλού, οι διεθνείς μοίρασαν αυτόγραφα στους φιλάθλους και βγήκαν φωτογραφίες.

* Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου.

* Η προπόνηση της Δευτέρας θα διεξαχθεί στον Άγιο Κοσμά στις 18:00 κι όχι στο γήπεδο του αγώνα, το “Γ. Καραϊσκάκης”. Μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook