Mε στόχο να διπλασιάσει τις νίκες

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου υποδέχεται την Λιθουανία ( 21:45 MEGA) για να κάνει το “2 στα 2” στο πρώτο… μέρος των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

Η Εθνική μας ομάδα θέλει κάνει το δεύτερο βήμα για το Ρίο και με αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει σήμερα στο “Γ. Καραϊσκάκης” (21.45) την Λιθουανία.

Χωρίς τον Σαμαρά και με τον Μαυρία να ταλαιπωρείται από ίωση, ο Σάντος προσανατολίζεται στο να παρατάξει την ομάδα με την ίδια σύνθεση με αυτή στη Ρίγα.

Από την άλλη η Λιθουανία μετά την ισοπαλία με την Σλοβακία θέλει να κρατηθεί ζωντανή και να μη μείνει από τόσο νωρίς μακριά από την πρώτη θέση.

Στην προσπάθειά αυτή ο Ρουμάνος τεχνικός της ομάδας Σάμπα Λάζλο δε μπορεί να υπολογίζει στον Τάντας Λαμπούκας που αποβλήθηκε στο ματς με την Σλοβακία, αλλά και στον τραυματία Τόμας Ντανιλεβίτσιους. Για τον λόγο αυτό ο Λάζλο κάλεσε εσπευσμένα τον Αρτούρ Ριμκεβίτσιους της Σιαουλάι.

Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει την Εθνική μας ομάδα με την εντεκάδα της Ρίγας, υπολογίζοντας πολύ στον Κώστα Μήτρογλου στον οποίο έκανε ιδιαίτερο μάθημα για το πώς να γίνει πιο αποτελεσματικός και το πώς να αγωνίζεται στο σύστημα 4-4-2.

Οι υπόλοιποι γνωστοί, με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπασταθόπουλο και Κ. Παπαδόπουλο στόπερ, δεξιά τον Τοροσίδη, αριστερά τον Σπυρόπουλο, στο κέντρο οι Κατσουράνης, Τζιόλης στον άξονα, δεξιά ο Μανιάτης, αριστερά ο Φορτούνης και στην επίθεση παρτενέρ του Μήτρογλου, ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Εθνικής, ο Φάνης Γκέκας.

Με τη Λιθουανία η Ελλάδα δεν έχει διασταυρώσει ποτέ το ξίφος της σε επίσημο παιχνίδι. Μία φορά έχουν παίξει αντιμέτωπες σε ένα φιλικό ματς στο Βίλνιους το 1995. Σε εκείνο το παιχνίδι η Εθνική μας ομάδα με προπονητή τον Κώστα Πολυχρονίου είχε χάσει με σκορ 2-1 και είχε ως σκόρερ τον Βασίλη Τσιάρτα.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας είχαν φύγει περίπου 7.000 εισιτήρια και οι πιο ευοίωνες προβλέψεις κάνουν λόγο για περίπου 20.000 κόσμο στο Καραϊσκάκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βορειοϊρλανδός Μαρκ Κόρτνεϊ που στο παρελθόν έχει σφυρίξει μόνο μία φορά Ελληνική ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook