Σάντος: “Θα αποχωρήσω αν…”

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτεί μαθήματα από καμία ομάδα και προειδοποίησε με αποχώρηση

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας Φερνάντο Σάντος με τον Πορτογάλο τεχνικό, με αφορμή τα παράπονα των συλλόγων για τις κλήσεις, να ξεκαθαρίζει πως δεν δέχεται μαθήματα από καμία ομάδα και πως αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ παρέμβει στο έργο του τότε θα αποχωρήσει από την εθνική ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Σάντος μιλώντας στον SENTRA FM 103.3 τόνισε: “Μαθήματα δεν δέχομαι από κανένα σύλλογο για το πώς θα κάνω την δουλειά μου. Αν θέλουν ας πάνε στον κύριο Σαρρή να του πουν ποιους πρέπει να καλέσω και αν αυτός το δεχθεί, εγώ θα φύγω”.
Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εθνική ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δώστε μου την ομάδα αυτή για ένα 3μηνο και εγώ θα σας την κάνω μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου”, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται βελτίωση στο επιθετικό τομέα και στους αυτοματισμούς.
Ανέδειξε το σεβασμό που εισπράττει, πλέον, η εθνική από όλους τους αντιπάλους, λέγοντας ότι “έχει γίνει απολύτως σεβαστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όπως μου έλεγε πρόσφατα ο κύριος Τραπατόνι, είναι δυσκολοκατάβλητη και πρέπει να φτύσεις αίμα για να τη νικήσεις. Κανείς δεν θέλει την Ελλάδα για αντίπαλο…”.
Επί προσωπικού σχολίασε: “Ήταν κίνηση ματ για την καριέρα και την ζωή μου ο ερχομός μου στην χώρα σας. Με έχει αγαπήσει ο ελληνικός λαός και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό . Όταν βρίσκομαι στην Πορτογαλία νοσταλγώ την Ελλάδα…”.
Πάντως, παραδέχθηκε ότι του λείπει η καθημερινότητα της δουλειάς σε ομάδες: “Με τρώει το σαράκι του συλλογικού πάγκου αλλά με κρατάει το συνολικό πρότζεκτ της Εθνικής, το οποίο είναι ακόμα στα σπάργανα”.
Οσο για τους νέους παίκτες και την ανάδειξή τους από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκαθάρισε: “Για να έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ρίξει όλο το βάρος στις Ακαδημίες, δουλεύοντας με εξειδικευμένα άτομα. Μόνο στην Ελλάδα λές ταλέντα και βαπτίζεις νέους Μέσι και Ρονάλτο παίκτες 20 και 22 χρονών. Όταν στέλνουμε νέους παίκτες στο εξωτερικό σε ηλικία 15 ετών είναι σα να παραδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε εμείς να τους εξελίξουμε και λέμε στους ξένους: `κάντε τους εσείς ποδοσφαιριστές και μετά φέρτε τους μας πίσω'”.

Ο Φερνάντο Σάντος παραδέχθηκε ακόμα ότι σήμερα μπορεί να έκανε διαφορετική επιλογή τερματοφυλάκων για την τελική φάση του Euro, αλλά είπε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να σεβαστεί τους πορτιέρο που μετείχαν στην προσπάθεια για την πρόκριση.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook