Μπάλλας: “Βήμα – βήμα θα προχωράμε κάθε φορά”

Mίλησε για την επιτυχία της Εθνικής Νέων.

«Αυτή η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και μπορεί να φτάσει ψηλά…» είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο προπονητής της Εθνικής U-20 Κώστας Τσάνας και τα… μωρά του τον δικαίωσαν.

Χθες το βράδυ κόντρα στην Παραγουάη, οι νεαροί διεθνείς πήραν την πρωτιά στον όμιλό τους και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την επόμενη φάση των «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας πως αυτή η ομάδα έχει να δώσει πολλά.

Ο Παναγιώτης Μπάλλας, μίλησε στο pamesports για αυτή την επιτυχία, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Κώστα Τσάνα, σχολίασε το…. πάρτι που έχασε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα φαβορί της διοργάνωσης.

Παναγιώτη, αρχικά πες μου αν περίμενες ότι θα περάσετε στην επόμενη φάση των «16» και μάλιστα τερματίζοντας πρώτοι στον όμιλό σας.

«Θέλαμε όλοι να κάνουμε μία καλή και αξιόλογη πορεία. Να δείξουμε ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό και δυνατό σύνολο. Ξέραμε πως οι αντίπαλοί μας δεν είναι εύκολοι και γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει πίεση. Ωστόσο πιστεύαμε ότι θα περάσουμε. Τώρα την πρώτη θέση δεν ξέρω πόσοι την είχαν στο μυαλό τους, πάντως ήρθε δίκαια».

Αυτή η εμπειρία της Εθνικής και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, πόσο μπορεί να βοηθήσει ένα νεαρό παιδί της δικής σου ηλικίας ή πόσο μπορεί να το αγχώσει;

«Όλο αυτό που συμβαίνει είναι μία μοναδική εμπειρία και δεν νομίζω ότι μας αγχώνει. Είναι κρίμα να πούμε ότι μας έχει δοθεί μία τόσο σπουδαία ευκαιρία και την αφήνουμε να πάει χαμένη. Κάθε παιδί ζει και ονειρεύεται την κλήση του στην Εθνική. Θεωρώ πως όλο αυτό μόνο καλό μπορεί να μας κάνει και να μας ωριμάσει. Όταν μπαίνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν σκέφτεσαι ούτε διοργανώσεις, ούτε αντιπάλους και μεγάλα ονόματα. Σκέφτεσαι μόνο την ομάδα σου και το παιχνίδι σου».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

«Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαι στην Εθνική, αφού έχω αγωνιστεί και στην Ελπίδων αλλά και στην Κ-19, θεωρώ ότι όλο αυτό που ζω είναι εμπειρία ζωής. Αν και για να σου πω την αλήθεια, αντιμετωπίζουμε αρκετές δυσκολίες που μας εμποδίζουν να παίξουμε όπως θα θέλαμε».

Να υποθέσω αναφέρεσαι στις υψηλές θερμοκρασίες;

«Ναι. Η ζέστη είναι αφόρητη και τα παιχνίδια γίνονται το απόγευμα, που ο ήλιος ακόμα δεν έχει δύσει. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις κάτω από τέτοιες συνθήκες και τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης ας μη ξεχνάμε και την κούραση που υπάρχει. Κάποιοι παίκτες δεν πρόλαβαν να ξεκουραστούν καθόλου από τις υποχρεώσεις τους με τις ομάδες τους και ήρθαμε κατευθείαν στην Εθνική. Έχουμε κάθε τρεις μέρες αγώνα και όπως καταλαβαίνεις υπάρχει μεγάλη πίεση και κούραση».

Δεν είχες χρόνο μετά τα πλέι οφ με τον Ατρόμητο για να πάρεις κάποιες ανάσες;

«Καθόλου. Ξεκίνησα αμέσως τις προπονήσεις με την Εθνική. Έχει όμως και αυτή η κούραση τη γλύκα της».

Βλέποντας και τις υπόλοιπες ομάδες από τους άλλους ομίλους, ποιες θεωρείς φαβορί;

«Κατά την άποψή μου η Ισπανία είναι το μεγάλο φαβορί. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Το επίπεδο αυτής της ομάδας είναι πολύ υψηλό. Επίσης πολύ καλές εντυπώσεις μου έχει αφήσει και η Γαλλία. Θεωρώ ότι και αυτή η ομάδα θα μπορέσει να προχωρήσει».

Θέλω να μου δώσεις λίγο κλίμα των αποδυτηρίων, μόλις τελείωσε το ματς με την Παραγουάη και τερματίσατε πρώτοι στον όμιλο.

«Θα σε στεναχωρέσω τώρα. Αμέσως μόλις τελείωσε το ματς με κάλεσαν για να περάσω από έλεγχο ντόπινγκ και μέχρι να πάω πίσω στα αποδυτήρια το πάρτι είχε τελειώσει! Έκανα μιάμιση ώρα για να τελειώσω από την εξέταση και δεν πρόλαβα τίποτα!! Πάντως έμαθε ότι στήθηκε μία γιορτή και όλοι πανηγυρίζανε την πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά και την πρωτιά στον όμιλό μας».

Πες μου πως είναι η συνεργασία σας με τον Κώστα Τσάνα και πως σας έχει προετοιμάσει για το Μουντιάλ.

«Το μυστικό της συνεργασίας μας κρύβεται στην επικοινωνία που υπάρχει. Ο κύριος Τσάνας είναι ένας προπονητής που έχει βρει τον κώδικα επικοινωνίας με όλους τους παίκτες και έχει καταφέρει να μας περάσει τη δική του νοοτροπία. Ότι μας δείχνει στις προπονήσεις, βγαίνει με έναν μαγικό τρόπο στο παιχνίδι μας και γι΄ αυτό φτάσαμε να είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;

«Το μέλλον δεν μπορώ να το προβλέψω. Αλλά αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό και παραμείνουμε συγκεντρωμένοι 100% στο παιχνίδι μας, τότε θα προχωρήσουμε πολύ. Αυτή τη στιγμή περάσαμε στους «16» και επόμενος στόχος είναι το εισιτήριο για τους «8». Βήμα – βήμα θα προχωράμε κάθε φορά και ελπίζω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μείνεις φέτος χωρίς διακοπές, αν φτάσετε στον τελικό;

«Είναι μακρινός στόχος αλλά σίγουρα το θέλουμε πολύ. Ο τελικός είναι στις 13 Ιουλίου…. Αν φτάσουμε μέχρι εκεί και παίζω όλο αυτό το διάστημα, σίγουρα θα χρειαστώ διακοπές! Θα μιλήσω με τους ανθρώπους του Ατρομήτου και τους γιατρούς και θα βγάλουμε κάποιο πρόγραμμα προκειμένου να ξεκουραστώ έστω και λίγες μέρες. Δε νομίζω να αντέξω χωρίς καθόλου διακοπές!!»,

Από δω και πέρα πως συνεχίζεται το πρόγραμμά σας;

«Περιμένουμε να δούμε τον αντίπαλό μας στην επόμενη φάση. Είπαμε ότι θα προχωράμε βήμα-βήμα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας, είμαστε συγκεντρωμένοι και περιμένουμε το επόμενο ματς».

Θεωρείς τις εμφανίσεις της U-20 σαν μία απάντηση προς όλους όσους σνομπάρουν τους Έλληνες νεαρούς παίκτες και στρέφονται σε ποδοσφαιριστές του εξωτερικού;

«Δεν ξέρω αν δίνουμε απαντήσεις, ξέρω πάντως σίγουρα ότι αποδεικνύουμε πως στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο και πως αν δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες, οι Έλληνες παίκτες μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά».

Ήδη πάντως έχετε κεντρίσει πολλά μάτια πάνω σας…

«Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πιστεύω να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να δώσουμε το κίνητρο σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν μαζί μας. Αν γίνει αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα τους δικαιώσουμε».

Τέλος, θέλω να μου πεις που αφιερώνετε αυτή την πρόκριση.

«Την αφιερώνουμε σε όλους τους δικούς μας ανθρώπους που μας στήριξαν από την αρχή μέχρι τώρα και που είναι πάντα δίπλα μας. Μας πιστεύουν, μας στηρίζουν και μας εμψυχώνουν σε κάθε μας βήμα και η πρόκριση αυτή τους ανήκει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook