Όλα για όλα τα παίζει σήμερα η Εθνική μας

Καλείται σήμερα να δώσει τον πλέον σημαντικό αγώνα για τη συνέχειά της στα προκριματικά του Euro 2016 αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τα Νησιά Φερόε

Eχοντας πλέον ξεπεράσει και την κόπωση του ταξιδιού – οδύσσεια η Εθνική ανδρών καλείται σήμερα να δώσει τον πλέον σημαντικό αγώνα για τη συνέχειά της στα προκριματικά του Euro 2016 αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τα Νησιά Φερόε (21.45 ΕΡΤ1/ΟΤΕ SPORTS) για την 6η αγωνιστική του ομίλου της.

Με την ελληνική ομάδα να αποτελεί τον ουραγό του ομίλου και τις μέχρι στιγμής λιγοστές ελπίδες να περιορίζονται στην κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ, περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν.

Μάλιστα, το ακόμα χειρότερο είναι ότι τα πράγματα δεν εξαρτώνται μόνο απ’ την Εθνική, που προφανώς θέλει μόνο νίκες μέχρι το τέλος των προκριματικών (10 αγωνιστικές) αλλά θα πρέπει να ευελπιστεί και σε στραβοπατήματα, πρωτίστως της Ουγγαρίας, που αποτελεί τον ουσιαστικό αντίπαλο, όπως και της Φινλανδίας, που προηγείται κατά ένα βαθμό της Ελλάδας.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους παίκτες της Εθνικής που συν τοις άλλοις έχουν να πάρουν και την άτυπη ρεβάνς για το… χαστούκι στον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ψυχολογία στην αποστολή της Εθνικής είναι καλή, αν και τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 48ωρα εξαφάνισαν το χαλαρό κλίμα και την ηρεμία που υπήρχε απ’ την έναρξη της προετοιμασίας. Αρχικά υπήρξε ο τραυματισμός του Φορτούνη που τέθηκε νοκ άουτ, και μάλιστα τη στιγμή που ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σέρχιο Μαρκαριάν, τον προόριζε για βασικό.

Ακολούθησε η ταλαιπωρία του ταξιδιού. Λόγω κακών συνθηκών το αεροπλάνο δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του κεντρικού νησιού του συμπλέγματος που αποτελεί τα Φερόε και γύρισε στην Κοπεγχάγη.

Τελικά, μετά από 24ωρη ταλαιπωρία της ομάδας (αφού υπήρξαν και κάποια απρόοπτα με τη χωρητικότητα του ξενοδοχείου που θα κατέλυε) στην πρωτεύουσα της Δανίας, τελικά πέταξε χτες το μεσημέρι για τα Ν. Φερόε.Πλέον, η ευχή του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι να μην υπάρξουν άλλα απρόοπτα μέχρι την ώρα του παιχνιδιού, ενώ σε δηλώσεις του για τον στόχο της ομάδας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί, αν και επισήμανε ότι πάνω απ’ όλα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Το ντέρμπι κορυφής του ομίλου στο Μπέλφαστ, μεταξύ της πρωτοπόρου Ρουμανίας και της δεύτερης Β. Ιρλανδίας (21.45 OTE SPORTS1) έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού θα κρίνει πολλά τόσο για την πρωτιά όσο και για το σκηνικό στις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν σε απευθείας πρόκριση.

Με το μυαλό στο Μπέλφαστ η τρίτη της βαθμολογίας Ουγγαρία δοκιμάζεται στη Φινλανδία (19.00 OTE SPORTS1), η οποία επίσης καίγεται για την τρίτη θέση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρουμανία 13, Β. Ιρλανδία 12, Ουγγαρία 8, Φινλανδία 4, Ν. Φερόε 3, Ελλάδα 2.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook