Το μήνυμα του πρεσβευτή του EURO Κ-19 Γιώργου Καραγκούνη

Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στη Βέροια.

Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα, που δεν περιορίζεται στα στενά όρια του ποδοσφαίρου, έστειλε ο Γιώργος Καραγκούνης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έγινε στη Βέροια.

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη διοργάνωση του Euro Κ-19 λίγες ώρες πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της Εθνικής μας με την Ουκρανία, είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη χαρά που είμαι κι εγώ εδώ σε ένα σπουδαίο τουρνουά. Μία πολύ σημαντική διοργάνωση για τους νέους. Ειδικά σε αυτές τις ηλικίες το άγχος πριν από τα παιχνίδια είναι μεγάλο. Θυμάμαι 20 χρόνια πριν, πάλι στην ίδια περιοχή, είχαμε παίξει σε επίπεδο Νέων, τότε που είχαμε βγει τρίτοι στην Ευρώπη. Ωραίες αναμνήσεις. Πιστεύω σε οργανωτικό επίπεδο να πάνε όλα καλά, να το χαρούν όλες οι ομάδες και στο τέλος να νικήσει ο καλύτερος. Γενικότερα, είτε 11 χρόνια πριν είτε τώρα, το να ασχολείται κάποιος με τον αθλητισμό είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει. Και ειδικά με το ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς των σπορ.

Θα έλεγα και στους γονείς να στηρίξουν άφοβα τα παιδιά τους στο όνειρό τους να κάνουν σταδιοδρομία στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο. Να προχωρήσουν άφοβα σε αυτό που θέλουν να κάνουν, σε αυτά που ονειρεύονται. Είτε μιλάμε για το ποδόσφαιρο είτε για οποιοδήποτε άλλο σπορ. Οσο για τα υπόλοιπα, αυτό που πετύχαμε 11 χρόνια πριν ήταν σαν παράδειγμα για όλους: όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο.

Ετσι και τώρα, και για την κοινωνία μας ισχύει αυτό, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, φτάνει να είμαστε ενωμένοι. Ο μοναδικός τρόπος είναι αυτός. Εμείς έτσι τα καταφέραμε κι εγώ δεν βλέπω άλλον τρόπο για να ξεφεύγει κανείς από αδιέξοδα, σαν κι αυτό που βιώνει τώρα η χώρα μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook