Εξελίξεις δρομολογούνται στην Εθνική ομάδα

Σχετικά με την υπόθεση της πρόσληψης του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού που θα θυμίζει κάτι από… Ρεχάγκελ.

Εξελίξεις δρομολογούνται στην Εθνική ομάδα σχετικά με την υπόθεση της πρόσληψης του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού που θα θυμίζει κάτι από… Ρεχάγκελ. Επιδίωξη της ΕΠΟ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των παραγόντων της, είναι να κλείσει αυτό το θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου ο καινούργιος προπονητής να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του.

Επιθυμία είναι να καθοδηγήσει τη «γαλανόλευκη» στα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2016, με τη Β. Ιρλανδία (8/10) και την Ουγγαρία (11/10), τον Οκτώβριο στο Μπέλφαστ και στο Φάληρο, αντίστοιχα. Με δεδομένο πως σε περίπου δύο εβδομάδες θα πρέπει να ανακοινωθεί η προεπιλογή των «λεγεωνάριων» για τα δύο τελευταία ματς του… μαρτυρίου αυτής της φάσης, πιθανολογείται ότι αυτή θα γίνει από τον νέο τεχνικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με τη συνδρομή του Κώστα Τσάνα που θα αναλάβει ρόλο συνεργάτη του. Οπότε στο διάστημα των 15 ημερών που μεσολαβεί μέχρι τότε, θα κορυφωθούν οι επαφές με τους υποψήφιους και τους ατζέντηδες με απώτερο στόχο την τελική συμφωνία.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να αναφέρεται στο βιογραφικό του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι «λάτρης της πειθαρχίας». Οπως ο Οτο Ρεχάγκελ, που επέβαλε σκληρούς όρους ευταξίας στην ομάδα, την οποία ανέλαβε και απογείωσε. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο Φερνάντο Σάντος, που επίσης ήταν εξαιρετικά αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας και συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών. Από τη στιγμή που χάθηκε αυτό το στοιχείο, η Εθνική ομάδα άρχισε να παίρνει τον κατήφορο. Το παραδέχονται και οι ίδιοι οι διεθνείς ότι απαιτείται επιστροφή στα «ήθη και τα έθιμα» του πρόσφατου (ένδοξου) παρελθόντος.

Οι αγορές που κινείται η ΕΠΟ για να την ανεύρεση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού είναι αυτές της Αργεντινής, της Ισπανίας, της Γερμανίας, ίσως και της Ιταλίας. Βέβαια, η πρόσληψη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μπάτζετ που θα διαθέσει η Ομοσπονδία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό που θα διαθέσει για το τεχνικό επιτελείο δεν θα ξεπεράσει τις 550.000. Δηλαδή, προπονητής και συνεργάτες θα πρέπει να… βολευτούν με αυτά τα λεφτά.

Τα ταμεία της ΕΠΟ δεν επιτρέπουν υπερβάσεις αυτήν την εποχή, που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω των εκκρεμοτήτων στο θέμα της αποζημίωσης του Γιώργου Καραγκούνη. Είναι «αγκάθι» για την Ομοσπονδία αυτή η υπόθεση. Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προβλεφθεί πού θα καταλήξει η διαμάχη με τον πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου, ο οποίος είχε συμφωνήσει για διετή συνεργασία με μηνιαίες απολαβές περίπου 20.400 ευρώ. Η θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου ή του τιμ μάνατζερ δεν προβλέπεται να καλυφθεί επί του παρόντος και τις ευθύνες θα αναλάβει πρόσωπο «εκ των έσω». Τέλος, στα «προαπαιτούμενα» προσόντα του νέου προπονητή δεν είναι υποχρεωτική η πρότερη θητεία στον πάγκο εθνικής ομάδας. Θα πρέπει ωστόσο να έχει περγαμηνές και να έχει αφήσει έργο στους συλλόγους που εργάστηκε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook