Την πρώτη της νίκη ψάχνει η Εθνική μας ομάδα

Με αντίπαλο την Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ.

Την πρώτη της νίκη μετά από εκείνη με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ της Βραζιλία ψάχνει η Εθνική μας ομάδα με αντίπαλο την Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ. Μόρα και Φορτούνη ετοιμάζει ο Τσάνας για το αρχικό σχήμα.

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Βόρεια Ιρλανδία (21.45) στο Windsor Park του Μπέλφαστ για την ένατη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO 2016 έχοντας απωλέσει κάθε ελπίδα πρόκρισης. Ο Κώστας Τσάνας προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές του ως προς το κομμάτι της ψυχολογίας και με σκοπό ο κάθε ένας να βρει το δικό του κίνητρο για αυτή την αναμέτρηση και όλοι μαζί για την τιμή της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα πέρα από τα υπάρντα (βλ. Κυριάκο Παπαδόπουλο, Μανωλά) ο Έλληνας τεχνικός θα παρατάξει την καλύτερη δυναυή εντεκάδα με σκοπό την πρώτη νίκη στην προκριμαυική φάση που θα έχει αντίκρυσμα μόνο στην γενική μας βαθμολογία στο FIFA Ranking και φυσικά στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της νέας εποχής που ετοιμάζεται με πρώτο στόχο το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Ο Κώστας Τσάνας δεν έδειξε κάτι ως προς το σχήμα και τα πρόσωπα της εντεκάδας που θα παρατάξει, αλλά ενδέχεται να έχει στν εντεκάδα τους πιο φορμαρισμένους και έμπειρους αυτής της αποστολής. Έτσι κάτω από τα γκολπόστ αναμένεται να είναι ο Ορέστης Καρνέζης, στο κέντρο της άμυνας ο Παπασταθόπουλος με τον Μόρα τον εκθείασε στην συνέντευξη τύπου χαρακτηρίζοντάς τον “υπόδειγμα”.

Δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Τοροσίδης κι αριστερά ο Χολέμπας. Στο κέντρο του γηπέδου ο Τζιόλης με τον Σάμαρη και τον Κονέ, ενώ δεξιά στην επίθεση αλλά και σε ρόλο play maker o Κώστας Φορτούνης ο οποίος βρίσκεται σε δαιμωνιώδη φόρμα. Αριστερά ο Καρέλης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κώστας Μήτρογλου. Μάνταλος και Αραβίδης διεκδικούν θέση, ενώ στις σκέψεις του Τσάνα είναι και η χρησιμοποίηση του Πέλκα κάποια στιγμή στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Πέρα από το κίνητρο του να έρθει η πρώτη νίκη οι παίκτες της Εθνικής μας είναι ενημερωμένοι και για την σιγουριά που βγάζουν οι Βορειοιρλανδοί και η οποία φτάνει μέχρι τα όρια της αλαζονείας. Συνεπώς στην εξίσωση της αναμέτρησης μπαίνει κι ο εγωισμός που θα βγάλουν οι παίκτες της γαλανόλευκης, που προσδίδει ένα ακόμα κίνητρο γι’ αυτούς. Όπως είπε κι ο Βαγγέλης Μόρας στην συνέντευξη τύπου: “Δεν θέλω να κάνουν γιορτή με μας” και “δεν θέλω να με κοροϊδεύουν οι συμπαίκτες μου στον σύλλογό μου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook