Γκιρτζίκης: “Oπωσδήποτε προπονητή μέχρι τις 13 Νοέμβριου”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ανέφερε τους λόγους που «ναυάγησε» η περίπτωση Σούστερ, ρίχνοντας την ευθύνη στον μάνατζερ του Γερμανού τεχνικού.

Μέχρι τις 13 Νοεμβρίου και αν όλα πάνε καλά, το θέμα του προπονητή θα έχει τελειώσει για την Εθνική ομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Γκιρτζίκη. 

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ανέφερε τους λόγους που «ναυάγησε» η περίπτωση Σούστερ, ρίχνοντας την ευθύνη στον μάνατζερ του Γερμανού τεχνικού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ: 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ομάδα κέρδισε και έκανε χαρούμενους  τους Έλληνες φιλάθλους. Έχει κλείσει μια μαύρη σελίδα για την Εθνική μας. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και δεν θα είμαστε παρόντες στο Γιούρο. Η νίκη σκέπασε τη μαύρη σελίδα με μία λευκή ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Έχω κάνει επαφές με πολλούς αξιόλογους προπονητές που για διάφορους λόγους οι οποίοι δεν είναι της ώρας να αναφέρω, δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία. Με τον κύριο Σούστερ έγινε η συμφωνία το προηγούμενο βράδυ, πήρα ομόφωνα την απόφαση από το ΔΣ και δυστυχώς ο μάνατζερ του αναίρεσε τη συμφωνία και μας είπε πως ισχύουν άλλα πράγματα. Δεν τον τιμά αυτό, όπως δεν τον τιμά και το ότι την επόμενη, μου έστειλε email, που ανέφερε πως συμφωνούμε. Του απάντησα πως η εμπιστοσύνη χάθηκε και δεν μπορούμε να επανέλθουμε. 

Θα συνεχίσω να έχω επαφές με προπονητές μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που πρέπει, διότι μην ξεχνάτε πως πληρώνουμε και άλλον προπονητή και η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αλλά και η ομοσπονδία κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα. Θα κάνω το καλύτερο. Μη «δένετε» τα λόγια που λέω κάποιες φορές. Δεν μπορώ να προδικάσω αυτό που λέω, διότι μπορεί να κλείσεις τον προπονητή και να προκύψει κάτι άλλο.

Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε οπωσδήποτε προπονητή μέχρι τις 13 Νοέμβριου. Καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδιάζεις, δεν μπορείς να υποκύπτεις σε εκβιασμούς. Υπάρχουν μάνατζερ που σέρνουν τους προπονητές από τη μύτη, είναι άξιοι της μοίρας τους. 

Δεν μπορώ να σχολιάσω τις επιλογές των παικτών. Αυτός που έχει την ευθύνη και που θα την έχει στη συνέχεια, δεν θα δεχθεί υποδείξεις από την ομοσπονδία».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook