«Αχτίδα φωτός ο Γαλανόλευκος Φάρος»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Ενωσης Αθλητικών συντακτών Γιάννης Δάρας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον Γαλανόλευκο Φάρο, το μουσείο της Εθνικής στα Χανιά και για το φωτογραφικό λεύκωμα.

Για το μουσείο του Γαλανόλευκου Φάρου στα Χανιά που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, αλλά και για το Λεύκωμα, ένα πολυσέλιδο φωτογραφικό αφιέρωμα στην πορεία της Εθνικής ομάδας από το 2004 μέχρι και σήμερα, μέσα από τα μάτια των μελών του Γαλανόλευκου Φάρου, που έχουν ακολουθήσει την Εθνική ομάδα σε όλες της τις αποστολές, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και στην  εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic» και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Δάρας.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής  Ενωσης Αθλητικών συντακτών  και ένας από τους πιο αξιόπιστους δημοσιογράφους στο ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας, έχει την επιμέλεια μαζί με τον συνάδελφο Κώστα Ντάλτα, του Λευκώματος του Γαλανόλευκου Φάρου. 
Όπως είπε «το λεύκωμα ήταν μια ιδέα του προέδρου του Γαλανόλευκου Φάρου Νίκου Φλέκα. Μας ανέθεσε σε εμένα και τον συνάδελφο Κώστα Ντάλτα την δημοσιογραφική επιμέλεια του Λευκώματος του Γαλανόλευκου Φάρου, το οποίο θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια σε κάθε βιβλιοθήκη. Είναι μια πορεία της Εθνικής μέσα απ[ο τα μάτια των οπαδών του Γαλανόλευκου Φάρου με ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Διαλέξαμε από 10 χιλιάδες φωτογραφίες, περίπου 300, επιμεληθήκαμε δημοσιογραφικά τις λεζάντες και τα κείμενα. Είναι μια εκπληκτική δουλειά, που διαβάζεται ευχάριστα. Θα πρέπει να είναι σε όλα τα σχολεία και τις βιβλιοθήκες, για να μαθαίνουν και τα νέα παιδιά μας Και τα όμορφα του ποδοσφαίρου μας και όχι μόνο αυτά που συμβαίνουν με το στοίχημα τα πλαστά δελτία κ.λ.π. Νικοπολίδης και Σειταρίδης υπέγραψαν το Λεύκωμα και συγκινήθηκαν. Είδαν φωτογραφίες που δεν τις είχαν ξαναδεί. Στόχος μας είναι να μεταφραστεί  στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Ειδικά στα Γερμανικά όπου λόγω και του Οτο Ρεχάγκελ πιστεύω ότι θα έχει ζήτηση να το κυκλοφορήσουμε και στην Γερμανία».
Για το μουσείο της Εθνικής: «Το μουσείο είναι καλοφτιαγμένο και τακτοποιημένο. Εχει πολλά προσωπικά αντικείμενα των διεθνών, φωτογραφίες και φανέλες. Πιστεύω όμως ότι ο Δήμος των Χανίων πρέπει να δώσει ένα κτίριο κοντά στο παλιό λιμάνι για το μουσείο αυτό, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται όλοι οι φίλαθλοι. Οι τουρίστες. Είναι η ιστορία της  Εθνικής Ελλάδος και αξίζει τον κόπο σε συνδιασμό με την βόλτα που κάνει κάποιος στο Παλιό λιμάνι των Χανίων να περνάει και από το μουσείο της Εθνικής. Είναι ένα μουσείο που τιμάει την χώρα μας, τιμάει την Κρήτη και τα Χανιά. Πιστεύω ότι αυτό που έχει προσφέρει ο Γαλανόλευκος Φάρος δεν το έχει προσφέρει κανένας σύνδεσμος στην Ελλάδα τόσο χρόνια. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά».
Για την προσπάθεια του Γαλανόλευκου Φάρου: «Ο Γαλανόλευκος Φάρος είναι ότι πιο υγιές έχει να επιδείξει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και το λέω αυτό με κάθε επίγνωση. Είναι μια σημαντική στιγμή και μια αχτίδα φωτός στο δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο». 
Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική ομάδα έχει μέλλον. Αρκεί να εμπιστευτούμε  τα νέα παιδιά  και να παίζουν στις ομάδες μας. Πρέπει να σταματήσει αυτή η προώθηση  των ξένων που γίνεται στις Ελληνικές ομάδες για να βγάζουν λεφτά οι μάνατζερ και να μην παίζουν τα Ελληνόπουλα. Αν εμπιστευτούμε τα παιδιά μας έχουμε τύχη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook