Πέρασαν επτά χρόνια από το έπος

Το βράδυ της 4ης Ιουλίου το 2004 το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε στο απόγειο της δόξας του.

Η κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα στον τελικό με την Πορτογαλία έστειλε την Εθνική στην κορυφή της Ευρώπης σε ένα ματς που είδε, κυριολεκτικά, όλη η Ελλάδα. Το ρολόι στο «Ντα Λουζ» είχε φτάσει στο 57ο λεπτό. Ο Άγγελος Μπασινάς πλησίαζε αργά την μπάλα για να εκτελέσει το κόρνερ, με τους έξι χιλιάδες Έλληνες στις εξέδρες να ξεσηκώνονται λες και ήξεραν αυτό που θα συνέβαινε δευτερόλεπτα αργότερα.

Ο μέσος της Ελλάδας σέντραρε γλυκά και ο Άγγελος Χαριστέας, με την δύναμη 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, πήδηξε πιο ψηλά από όλους κάνοντας το 1-0  και «παγώνοντας» το κατάμεστο «Ντα Λουζ», με τον Μάρκους Μερκ να δείχνει την σέντρα μέσα σε μια σιωπή που είχε την δύναμη ενός ολόκληρου λαού.

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ με βοηθούς τους Κρίστιαν Σράερ και ΧέντρικΣάλβερ

Οι συνθέσεις

Πορτογαλία: Ρικάρντο, Μιγκέλ (43’ Φερέιρα), Καρβάλιο, Αντράντε, Βαλέντε, Κοστίνια (60’ Ρουί Κόστα), Μανίς, Λουίς Φίγκο, Ντέκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Παουλέτα (74’ Νούνο Γκόμες)

Προπονητής: Λουίς Φελίπε Σκολάρι

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας, Γιαννακόπουλος (76’ Βενετίδης), Μπασινάς, Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Βρύζας (81’ Παπαδόπουλος)

Προπονητής: Ότο Ρεχάγκελ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook