Nίκη για την Εθνική Νέων

Ο Κώστας Φορτούνης έδωσε τη νίκη στην ομάδα Νέων κόντρα στην αντίστοιχη της Ρουμανίας.Αλλαγή μπήκε ο Καρέλης του Εργοτέλη.

Την πρώτη της νίκη στην τελική φάση του Euro Under 19 πέτυχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας και πλέον μπορεί να ελπίζει πως αν κάνει την υπέρβαση μπορεί να προκριθεί.

Οι Νέοι του Λεωνίδα Βόκολου, κατάφεραν να ξεπεράσουν την ήττα της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στην Ιρλανδία και επικράτησαν της Ρουμανίας.

Το γκολ που χάρισε τη νίκη στην εθνική Νέων πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης στο 37ο λεπτό και έδωσε βαθμολογική ανάσα στην ομάδα. Πλέον όλα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης.

Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου αντιμετωπίζουν την Τσεχία που φιγουράρει στην κορυφή με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και θέλουν συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ακόμη και με νίκη υπάρχει ενδεχόμενο να μην έρθει η πρόκριση, αφού αν η Ιρλανδία επικρατήσει την αδύναμη και τελευταία Ρουμανία τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Συγκεκριμένα, αν Ελλάδα και Ιρλανδία κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και η πρόκριση θα κριθεί στην διαφορά των γκολ. Οι διεθνείς μας θέλουν νίκη με διαφορά δύο γκολ για να περάσουν στα ημιτελικά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να μην κερδίσει η Ιρλανδία.

Αν τελικά η Εθνική Νέων καταφέρει να προκριθεί στους “4”, τότε λογικά θα παίξει με την Ισπανία φιγουράρει στην κορυφή του άλλου ομίλου, έχοντας νικήσει φιλοδωρήσει με 4 γκολ το Βέλγιο και την Σερβία.

Το κρίσιμο ματς κόντρα στην Τσεχία θα διεξαχθεί την Τρίτη (26/7) στις 19:00.

Οι συνθέσεις των ομαδων

Ρουμανία: Μπρανέσκου, Μουργκότσι, Ρέμες, Μπενζάρ, Ναστάζιε (62′ Κιτόσκα), Καρστοκέα, Στάντσιου, Σερέντιους, Γουάλεθ (70′ Άμετ), Γκούγκου, Γκάβρα (46′ Ρόμαν).

Ελλάδα: Καπίνος, Σταφυλλίδης, Ποτουρίδης, Μαυρίας (79′ Βούζας), Κοτσαρίδης (73′ Σταμόγιαννος), Μπακασέτας (69′ Καρελής), Φορτούνης, Μαρινάκης, Ρουγκάλας, Κατίδης, Κολοβός.

Η βαθμολογία

Τσεχία 6 βαθμούς (5-2)

Ιρλανδία 3 (3-3)

Ελλαδα 3 (2-2)

Ρουμανία 0 (1-4)

Η τελευταία αγωνιστική (26/07)

Τσεχία-Ελλάδα (19:00)

Ιρλανδία-Ρουμανία (19:00)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook