Πογέτ: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόφαση που πρέπει να πάρω για το ματς με το Καζακστάν»

Όσα είπε ο Γκουστάβο Πογέτ κατά τη συνέντευξη Τύπου για το ματς της Ελλάδας με το Καζακστάν.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το κρίσιμο ματς με το Καζακστάν για τα ημιτελικά του playoffs του Euro 2024 και ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η Εθνική, αλλά και για τη μεγαλύτερη απόφαση που καλείται να πάρει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μετά από δύο χρόνια, η ομάδα νομίζω πως είναι σίγουρη για το τι πρέπει να κάνει, έχουμε συγκεκριμένο τρόπου παιχνιδιού που οι παίκτες έχουν αγκαλιάσει. Είμαι προπονητής που διαβάζει τα ματς, προσπαθώ να δρω προληπτικά, πριν συμβεί κάτι, αυτό το ξέρουν και οι ποδοσφαιριστές. Θεωρώ πως είμαστε σε καλή κατάσταση, είμαστε έτοιμοι.
Μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που πρέπει να πάρω γι’ αύριο είναι να παίξω με αυτούς που έχουν κάνει περισσότερα ματς με την Εθνική και κατανοούν καλύτερα τι θέλω ή εκείνους που είναι σε μεγαλύτερη φόρμα με τους συλλόγους τους; Θέλω να τσεκάρω και απόψε, έχω στο μυαλό μου την ενδεκάδα αλλά θέλω να ολοκληρωθεί η προπόνηση για να καταλήξω.
Ήταν μια μακρά διαδικασία, από τα πρώτα δύο φιλικά πρόπερσι και τα ματς του Nations League, προσπάθησα να δω τους παίκτες, βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή, αν καταλαβαίνει τι θες. Από την τηλεόραση δεν γίνεται να καταλάβεις, είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία.
Θέλαμε να φτιάξουμε ένα μικρό γκρουπ που να καταλαβαίνει πώς θα παίζει, σε μια εθνική ομάδα χρειάζεται χρόνος. Μπορέσαμε να το φτιάξουμε, υπάρχουν παίκτες που έρχονται και παίζουν με συνέπεια. Αν με ρωτούσατε πρόπερσι αν θα ήθελα και αν θα μπορούσα να είμαι εδώ τώρα, θα υπέγραφα αμέσως».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook