Μαρία Πατερνά στον ΣΠΟΡ FM 104,2: «Χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου, είναι σημαντικό κομμάτι του αγώνα»

Στον γηπεδούχο σταθμό της πόλης φιλοξενήθηκε η ποδοσφαιρίστρια του ΟΦΗ και της Εθνικής γυναικών, Μαρία Πατερνά, για τον αυριανό (5/4/2024, 20:00) αγώνα με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Women’s EURO, που θα διεξαχθεί στο “Θ. Βαρδινογιάννης”.

Η ποδοσφαιρίστρια του ΟΦΗ και της Εθνικής γυναικών, Μαρία Πατερνά, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και πέναλτι” με τους Νίκο Μαρκάκη και Μανώλη Θέμελη, για τον αυριανό (5/4/2024, 20:00) αγώνα με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Women’s EURO, που θα διεξαχθεί στο “Θ. Βαρδινογιάννης”.

Μεταξύ άλλων, η παίκτρια της Εθνικής μίλησε για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, την Κρητική φιλοξενία, αλλά και τον στόχο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προκριματικά του Euro.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρία Πατερνά στον ΣΠΟΡ FM 104,2: 

Για το παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε: «Η προετοιμασία πάει πολύ καλά, δουλεύουμε σε πολύ καλούς ρυθμούς και είμαστε συγκεντρωμένοι στον αυριανό αγώνα. Έχουμε ξαναέρθει στο Ηράκλειο και νομίζω ότι όλα τα κορίτσια έχουν την ίδια άποψη. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ειδικά στον πρώτο μας αγώνα, με την Ουκρανία, αυτό που ζήσαμε ήταν φανταστικό. Πρώτη φορά πρέπει να είχε έρθει τόσος κόσμος σε αγώνα γυναικείου ποδόσφαιρο».

Για τον στόχο της Εθνικής: «Ο στόχος μας είναι ο ίδιος, να προσπαθούμε να παίζουμε όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία αν παίζουμε με θεωρητικά καλύτερες ή θεωρητικά χειρότερες ομάδες. Το κλίμα που έχουμε στην ομάδα θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλό, όλες οι παίκτριες μεταξύ μας είμαστε πάρα πολύ καλά και το σταφ που έχουμε μας βοηθάει. Θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, κάποια στιγμή να προκριθούμε σε τελική φάση».

Για τους αντιπάλους της Εθνικής στα προκριματικά του Euro: «Έχουμε εικόνα για τους αντιπάλους. Το σταφ μας δίνει ό,τι χρειαζόμαστε από πληροφορίες και αναλύσεις. Στη συνέχεια έχουμε εκτός έδρας την Ανδόρα. Στόχος μας είναι, χωρίς να θέλουμε να είμαστε υπερόπτες, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να προσπαθήσουμε για την πρωτιά. Βλέπουμε αγώνα αγώνα, και σιγά σιγά θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω»

Το κάλεσμά της προς τον κόσμο: «Θα ήθελα να πω στον κόσμο ότι θα ήταν πάρα πολύ καλό για εμάς να έρθει να μας υποστηρίξει. Χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου και η παρουσία του είναι σημαντική για εμάς. Μας βοηθάει πάρα πολύ, νιώθουμε την στήριξη και νιώθουμε ότι αρέσει στον κόσμο να βλέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο εμείς. Είναι σημαντικό κομμάτι του αγώνα ο κόσμος και γιατί όχι να δει ωραίο ποδόσφαιρο».

Για τη συνάντηση με τον Τραϊανό Δέλλα και την ομιλία του στις παίκτριες: «Ήταν πολύ σημαντικό το κομμάτι αυτό. Μας είπε ότι έχουμε την στήριξη όλων των Legends και αυτό μας δείχνει ότι η δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή μας, φαίνεται ότι το βλέπει ο κόσμος. Ότι το βλέπουν οι Legends και αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλή δουλειά. Είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς».

Για την εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα: «Σίγουρα υπάρχει μία εξέλιξη αλλά η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε αρκετή ακόμα. Υπάρχει εξέλιξη και οδηγεί σε καλό αυτό. Δεν είναι τόσο αναγνωρισμένο όσο το ανδρικό ποδόσφαιρο. Σιγά σιγά θεωρώ ότι χρόνο με τον χρόνο θα εξαλειφθεί τελείως».

Για τον ΟΦΗ και την φετινή του πορεία: «Θεωρώ ότι έχουμε κάνει καλή πορεία με τον ΟΦΗ, αν και δεν έχει τελειώσει τίποτα, πρέπει να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς. Να συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να προπονούμαστε, φέτος το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Είμαστε δεύτερες, είναι πίσω μας ο Παναθηναϊκός πίσω μας, με έναν βαθμό και παίζονται πολλά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook