Τόρες: Θέλω το τρόπαιο

Σε κάθε πρεμιέρα τα συναισθήματα είναι ίδια, είναι η νέα αρχή και η αισιοδοξία που φέρνει αυτή. Ετσι και χθες λοιπόν, 12 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Μαδρίτης, οι παίκτες της εθνικής Ισπανίας μαζεύτηκαν για πρώτη φορά προκειμένου να αρχίσουν την προετοιμασία εν όψει του Euro 2008. Τo κλίμα ήταν καλό και οι εκλεκτοί […]

Σε κάθε πρεμιέρα τα συναισθήματα είναι ίδια, είναι η νέα αρχή και η αισιοδοξία που φέρνει αυτή. Ετσι και χθες λοιπόν, 12 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Μαδρίτης, οι παίκτες της εθνικής Ισπανίας μαζεύτηκαν για πρώτη φορά προκειμένου να αρχίσουν την προετοιμασία εν όψει του Euro 2008.

Τo κλίμα ήταν καλό και οι εκλεκτοί του Λουίς Αραγονές έφτασαν στις εγκαταστάσεις της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο προάστιο Λας Ρόθας, χαμογελαστοί και έχοντας επίγνωση του τι τους περιμένει στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Η επιβεβαίωση των παραπάνω ήρθε από τον Φερνάντο Τόρες. «Επειτα από μια εξαιρετική σεζόν με τη Λίβερπουλ έχω την ευκαιρία να κλείσω τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ξέρουμε πως οι απαιτήσεις είναι πολλές, ξέρουμε πως ο κόσμος και οι υπόλοιποι παίκτες το θέλουμε πολύ αυτό το τρόπαιο, ωστόσο πρέπει να μάθουμε από το Euro της Πορτογαλίας. Ολοι τότε έλεγαν πριν καν αρχίσει πως είμαστε στους ”8” και τελικά δεν καταφέραμε να περάσουμε τον όμιλο. Τώρα συμβαίνει πάλι το ίδιο και, για να φτάσουμε στην επόμενη φάση, χρειάζεται να κερδίσουμε στα τρία πρώτα παιχνίδια και αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν χρειάζεται να πούμε αν μπορούμε να πάρουμε το Ευρωπαϊκό γιατί είναι στις δυνατότητές μας, αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Ιέρο: «Δεν θα είναι εύκολα» Ο Φερνάντο Ιέρο δεν ακολουθεί το? κύμα που έχει δημιουργηθεί στην Ισπανία. Το ότι η εθνική ομάδα της χώρας λόγω καλύτερου πρωταθλήματος αλλά και υλικού δεν είναι αυτόματα και ανώτερη από τις υπόλοιπες ομάδες του τέταρτου ομίλου του Euro.

«Ξέρουμε πως οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία στον όμιλο, αλλά δεν θα είναι εύκολα. Η Ρωσία έχει εξαιρετικό επίπεδο, η Σουηδία πολύ καλούς παίκτες και η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια. Μπορεί να μην είναι ονομαστές, αλλά είναι συμπαγή σύνολα που δουλεύουν καιρό μαζί» τόνισε ο τεχνικός διευθυντής και συνέχισε: «Είμαι περήφανος γι’ αυτήν την αποστολή. Εχουμε 23 παίκτες, ο στόχος τους είναι να κερδίσουν και πρέπει να πάμε σε αυτήν τη διοργάνωση με μεγάλη όρεξη έχοντας παράλληλα ταπεινότητα. Είμαι πεισμένος πως κάποια μέρα θα κάνουμε κάτι εξαιρετικό. Μπορεί αυτή να είναι στο Euro!».

Ξέχασε τη βαλίτσα του

Ο Σάντι Καθόρλα, η μεγαλύτερη έκπληξη του Λουίς Αραγονές, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την παρουσία του στην προετοιμασία και αυτό έδειξε με τις δηλώσεις του. «Φυσικά δεν το περίμενα. Αυτό που θέλω είναι να διασκεδάσω όσο περισσότερο μπορώ και να αποκομίσω εμπειρίες». Στο μεταξύ το αστείο της συγκέντρωσης είχε να κάνει με τον Αλβάρο Αρμπελόα, ο οποίος ξέχασε τη βαλίτσα του στο ταξί που τον μετέφερε στις εγκαταστάσεις και μετά προσπαθούσε σε απόλυτη σύγχυση να τη βρει. Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως οι παίκτες της Ισπανίας πέρασαν χθες από ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σήμερα, ενώ αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της ομάδας.

Λουίς, ο Μεξικάνος

Μπορεί χθες να ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής Ισπανίας για το Euro 2008, ωστόσο ο προπονητής της, Λουίς Αραγονές, δεν φαίνεται να έχει μόνο αυτό το στο μυαλό του. Και αυτό γιατί όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «As» της Μαδρίτης, ο 70χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει ήδη πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στο Μεξικό και στην Αμέρικα.

Η διοίκηση των «αετών» έχει κουραστεί να αλλάζει πρόσωπα στον πάγκο κάθε τρεις και λίγο και αυτήν τη φορά θέλει έναν… σοφό του ποδοσφαίρου ώστε να τη βάλει στο σωστό δρόμο. Ο Αραγονές ωστόσο θέλει πρώτα να τελειώσει η συμμετοχή της Ισπανίας στο Euro και μετά να αποφασίσει, ενώ στο μεταξύ αναμένεται να πάρει μαζί του στην περιπέτειά του στο Μεξικό και τον βοηθό του, Αμπελ Ρεσίνο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook