Noσταλγεί την Ίντερ ο Μουρίνιο

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την αγάπη του για την ομάδα του Μιλάνου αλλά και για την απόφαση του να αποχωρήσει το 2010

Για μια διετία ο Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι γεύτηκε μεγάλες χαρές με κορυφαία την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010 στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” με τον ίδιο να εξομολογείται πως η Ίντερ είναι η ομάδα για χάρη της οποίας έχει κλάψει πάνω από μια φορά.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό “TVI” και μιλώντας για την Ίντερ τόνισε: “Η Ίντερ είναι η ομάδα που μου άρεσε περισσότερο για να μείνω. Καμία άλλη ομάδα δεν μου χάρισε την ίδια ευτυχία. Η Ίντερ είναι μια οικογένεια και εγώ θα ανήκω για πάντα στην οικογένεια των νερατζούρι. Όταν την άφησα, έκλαψα περισσότερες από μια φορά. Έζησα σε ένα φανταστικό περιβάλλον, από την Πινετίνα όταν κάναμε τις προπονήσεις μέχρι το Σαν Σίρο”.
Για την απόφαση του να φύγει το 2010 και να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο δήλωσε: “Γιατί έφυγα; Ακόμα και εγώ ο ίδιος αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το έκανα. Είναι σωστό λοιπόν τώρα να δώσω την εξήγηση μου. Ήταν η τρίτη φορά που η Ρεάλ μου πρότεινε να κάτσω στον πάγκο της. Οι φίλοι μου έλεγαν… Μπορεί να είσαι μεγάλος προπονητής, αλλά αν δεν είσαι πρωταθλητής με την Ρεάλ Μαδρίτης θα υπάρχει για πάντα στην καριέρα σου κάτι που θα λείπει, μια τρύπα που θα μένει για πάντα ανοικτή… Ο Καπέλο τα είχε καταφέρει. Τότε αποφάσισα να έρθω άμεσα σε επαφή με τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Και έτσι πήγα στην Ρεάλ. Για την Ίντερ όμως θα έχω μια νοσταλγία που δεν θα φύγει ποτέ. Όλες αυτές οι αναμνήσεις που έχω από την Ίντερ μου προκαλούν το αίσθημα της νοσταλγίας. Χαίρομαι για τις επιτυχίες της Ίντερ και υποφέρω όταν χάνει βαθμούς, όπως συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες”.
Ο Μουρίνιο μίλησε και για την μοναδική χαρά που έχει νιώσει στην καριέρα του, και αυτή στον πάγκο της Ίντερ, να κερδίζει παιχνίδι στα πέναλτι. Όπως είπε ο Πορτογάλος τεχνικός: “Η μοναδική φορά στην ζωή μου που έχω κερδίσει στα πέναλτι ήταν το ιταλικό Σούπερ Καπ που κατέκτησε η Ίντερ κόντρα στην Ρόμα το πρώτο από τα τρόπαια που πήρα με τους Νερατζούρι. Όταν η τύχη ενός ματς κρίνεται στα πέναλτι, με πιάνει πανικός. Έτσι χάνω και μέσα σε αυτά τα παιχνίδια είναι και οι δυο χαμένοι ημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ που έχω με Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο η Ίντερ μου έχει χαρίσει αυτή την χαρά, να παίρνω την νίκη σε ένα παιχνίδι μέσω των πέναλτι”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook