Έρχονται αλλαγές στο Europa League

Η UEFA θέλει να τονώσει το ενδιαφέρον για την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Daily Telegraph” αναφέρει πως οι αξιωματούχοι της UEFA σκέφτονται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αλλαγές στο Europa League καθώς η διοργάνωση δεν έχει από το κοινό την ανταπόκριση που θα περίμεναν.
Οι οπαδοί πολλών ομάδων θεωρούν ως αποτυχία η ομάδα τους να πηγαίνει από το Τσάμπιονς Λιγκ στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης και για αυτό η UEFA προσανατολίζεται να δώσει ένα ελκυστικό μπόνους στον νικητή αλλά και στον φιναλίστ της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα οι δυο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό αυτομάτως κερδίζουν ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν!
Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα μειωθούν κατά δυο οι ευρωπαϊκές θέσεις ενώ η UEFA θα πρέπει να βρει και καλύτερα οικονομικά μπόνους γιατί είναι χαμηλότερα συγκριτικά με αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ γεγονός που οδηγεί πολλές ομάδες να μην δίνουν τόσο προσοχή στον θεσμό του Europa League.
Πάντως, σύμφωνα με την “Daily Telegraph” μακροπρόθεσμος στόχος του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είναι η συνένωση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League με την συμμετοχή 64 αντί για 32 ομάδων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook