Στήριξη σε Σκολάρι από Ντέκο

Την πρόσληψη του Λουίς Φελίπε Σκολάρι στον πάγκο της εθνικής Βραζιλίας χαιρέτησε ο μέσος της Φλουμινένσε, Ντέκο.

Στηρίζει Σκολάρι ο Ντέκο

Ο 64χρονος τεχνικός διαδέχθηκε τον Μάνο Μενέσες και αναλαμβάνει για δεύτερη φορά τη «σελεσάο» μετά το θρίαμβο του 2002 στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Από τότε η Βραζιλία έχει αποτύχει να σημειώσει επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο αλλά ο Ντέκο που συνεργάστηκε με τον Σκολάρι στην εθνική Πορτογαλίας και την Τσέλσι και κατάγεται από τη Βραζιλία, χαρακτηρίζει την εν λόγω επιλογή ως την κατάλληλη για τον πάγκο της εθνικής της χώρας του καφέ.

«Εκτός από ένας καλός φίλος, τον θαυμάζω για αυτά που έχει προσφέρει στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο αλλά και επειδή με έχει βοηθήσει στην καριέρα μου», τόνισε ο άσος της Φλουμινένσε στο ESPN της Βραζιλίας και συνέχισε:

«Δουλέψαμε μαζί για αρκετό καιρό και είναι ένας άνθρωπός που εκτιμώ πολύ.

Πιστεύω ότι η κεντρική ιδέα είναι να φέρει την ομάδα κοντά στους φιλάθλους της και είναι το άτομο που μπορεί να τα καταφέρει.
Διαθέτει χάρισμα, ποιότητα αστέρα και ο,τιδήποτε χρειάζεται για να φέρει την ομάδα και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών
».

Η Φλουμινένσε έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στη Βραζιλία με τον 35χρονο μεσοεπιθετικό να είναι ο ηγέτης της τονίζοντας πάντως ότι η ώρα να κρεμάσει τα παπούτσια του πλησιάζει:

«Αν πω ότι σκοπεύω να αποχωρήσω από την ενεργό δράση το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ρίσκο. Θέλω να τερματίσω την καριέρα μου σε υψηλό επίπεδο, είμαι 35 χρονών επομένως δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη.

Έχω πλάνα και ιδέες για το μέλλον αλλά προς το παρόν θα τα κρατήσω στην άκρη. Όλα εξαρτώνται από το πως θα αισθάνομαι και πως θα είναι το σώμα μου, άρα θα είναι ένα ρίσκο να προβλέψω πότε θα αποχωρήσω από την ενεργό δράση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook