Ένα ακόμα διπλό “ψάχνει” ο Ολυμπιακός

Θα αντιμετωπίσει στο Ζάγκρεμπ απόψε (21.45) την Ντινάμο.

Όπως είχε κάνει πριν από 17 χρόνια όταν με εκείνο το 1-1 με το γκολ του Γιαννακόπουλου είχε πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά τότε του Τσάμπιονς Λιγκ…

Ό Ολυμπιακός είναι ξανά στο Ζάγκρεμπ και θα αντιμετωπίσει απόψε (21.45) την Ντινάμο, με σκοπό να τη νικήσει, να φτάσει στους 6 βαθμούς και να έχει μετά στην έδρα του τους Κροάτες και την Άρσεναλ για να ακολουθήσει την Μπάγερν στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες εδώ στην κροατική πρωτεύουσα για τον Ολυμπιακό, με φανατισμένους τους γηπεδούχους για τη δική τους επιτυχία που θα τους δώσει το δικαίωμα να ελπίζουν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα περάσουν σε νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Ο κόσμος είναι αγριεμένος με τους Έλληνες, με ενέδρες και επιθέσεις τη νύχτα σε δημοσιογράφους και κάποιους οπαδούς που έχουν έρθει μεμονωμένα στο κέντρο της πόλης και σε άλλες περιοχές, αλλά παθιασμένη για τη νίκη είναι και η ομάδα της Κροατίας.

Ο Ζόραν Μάμιτς έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μάρκο Σίλβα θεωρεί ότι τι κάνει για να μεταφέρει την πίεση στην ελληνική πλευρά και δήλωσε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. ‘Άλλωστε η Ντινάμο στα τελευταία 48 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις έχει ηττηθεί μόνο από την Μπάγερν!

Ο καιρός είναι βελτιωμένος σήμερα το πρωί καθώς δεν βρέχει ενώ το βράδυ προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες. Το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση από τη συνεχή χτεσινή βροχή και γι΄αυτό ο Σίλβα έκανε μικρής διάρκειας προπόνηση χτες το βράδυ.

Επικρατέστερη ενδεκάδα είναι με Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Μποτία, Σιόβα, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνη, Πάρντο, Σεμπά και Ιντέγε. Θέση διεκδικεί βασικά ο Σαλίνο, ενώ ο Τσόρι είναι επίσης έτοιμος αλλά μάλλον θα μείνει στον πάγκο, όπως και ο Ερνάνι που μπορεί να είναι η έκπληξη του Σίλβα από αυτές που συνηθίζει. Ο Ντα Κόστα, ο Φινμπόγκασον προορίζονται για αλλαγές, ενώ μαζί με την ομάδα είναι ο Καπίνο, ο Βούρος, ο Χουτεσιώτης και ο Λάτσι.

Για την Ντινάμο που δεν έχει τους Αντέμι, Σιγκάλι ο Μάμιτς ετοιμάζει τους Εντουάρντο, Πίντο, Πίβαριτς, Ταραβέλ, Μπένκοβιτς (Γκονσάλο), Άντολιτς, Μασάντο, Τσόριτς (Ρογκ), Σουντανί (Ζούνιορ Φερνάντες), Πιάτσα, Ενρίκες (Χόντζιτς)

Διαιτητής θα είναι ο Ιταλός Ταλιαβέντο.

Τα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία είναι πλέον δρακόντεια μετά τα χτεσινά επεισόδια, για τα οποία είναι ήδη ενημερωμένη η ΟΥΕΦΑ. Ο Ολυμπιακός ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη προστασία της αποστολής του και όσων τη συνοδεύουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook