Αυλαία σήμερα στη φάση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ

Με τη διεξαγωγή του πρώτου μέρους του ισπανικού εμφυλίου μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο και του πρώτου αγώνα μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπενφίκα.

Αυλαία σήμερα στη φάση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη διεξαγωγή του πρώτου μέρους του ισπανικού εμφυλίου μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο και του πρώτου αγώνα μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπενφίκα.

Η κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση μπαίνει σιγά σιγά στην τελική της ευθεία, με τις αναμετρήσεις να γίνονται όλο και πιο συναρπαστικές αφού στο παιχνίδι συνεχίζουν οι καλύτερες και ικανότερες ομάδες. Το βράδυ της Τρίτης διεξάγονται οι πρώτες “μάχες” σε Μόναχο και Βαρκελώνη, με τη Μπάγερν να υποδέχεται τη Μπενφίκα και τη Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45, OTE Sport 2 HD)

Η ομάδα που βρίσκεται στην 1η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζει αυτή που είναι 2η, όχι όμως σε ένα ντέρμπι της Πριμέρα αλλά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα σπουδαίο ζευγάρι, με στόχο την πρόκριση στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Με βάση την πορεία των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα που κερδίζει τον τίτλο του φαβορί, τόσο για το σημερινό πρώτο ματς όσο και γενικότερα για την πρόκριση. Εξάλλου, το ίδιο θα συνέβαινε με όποια ομάδα και αν αντιμετώπιζαν οι νυν κάτοχοι του τίτλου. Ωστόσο, οι «Ροχιμπλάνκος» είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια βάζει δύσκολα στους Καταλανούς, όπως για παράδειγμα πριν δύο χρόνια όταν τους απέκλεισαν στην ίδια φάση της διοργάνωσης (μοναδική φορά τα τελευταία 8 χρόνια που η Μπάρτσα δεν έφτασε στα ημιτελικά) και στη συνέχεια τους πήραν και το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, οι γηπεδούχοι της Μπάρτσα θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την πρόσφατη ήττα στο ντέρμπι με την Ρεάλ. Όχι μόνο επειδή ήταν απέναντι στην αιώνια αντίπαλο, αλλά επειδή ήταν η πρώτη μετά από 39 ολόκληρα παιχνίδια. Η γεύση της ήττας δεν είναι κάτι γνωστό στη Βαρκελώνη, κάτι που ανέφερε ως πρόβλημα και ο Λουίς Ενρίκε. Φυσικά η Μπαρτσελόνα έχει την ποιότητα να και την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοια γεγονότα και να πάρει σήμερα τη νίκη με σκορ πρόκρισης.

Ποιότητα, πάντως, έχει και η Ατλέτικο, όπως έχει αποδείξει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τη σωστή αμυντική λειτουργία και το σκληρό παιχνίδι, έχει αποκτήσει και «δολοφονική» επιθετική γραμμή που μπορεί να κάνει ζημιά σε κάθε αντίπαλο, πόσο μάλλον όταν βρει χώρους όπως σίγουρα θα γίνει και σήμερα.

Σάντρο, Αντριάνο και Ματιέ είναι οι απουσίες για την Μπαρτσελόνα, με την 11άδα του Λουίς Ενρίκε να είναι η κλασική, ενώ ο Σιμεόνε, εκτός του Τιάγκο Μέντες που έχει σπάσει το πόδι του, ίσως δεν έχει στη διάθεσή του και τους Σάβιτς, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Όλιβερ Τόρες και Χεσούς Γκάμεθ.

Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα (21:45, OTE Sport 1 HD)

Η Μπάγερν μπορεί να «τα χρειάστηκε» απέναντι στη Γιουβέντους, ωστόσο πήρε την πρόκριση και συνεχίζει προς τον μεγάλο της στόχο που είναι φυσικά η κατάκτηση του τροπαίου. Απέναντι της η Μπενφίκα των Μήτρογλου και Σάμαρη, μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη. Οι «Βαυαροί» θα προσπαθήσουν να φτάσουν στα ημιτελικά για 5η συνεχόμενη φορά, ενώ η «Αετοί» της Λισαβόνας για πρώτη φορά μετά το 1990.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, λίγους μήνες πριν φύγει για να αναλάβει τη Μάντσεστερ Σίτι, θέλει να κατακτήσει τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που τελικά θα κρίνει αν η πορεία του στη Γερμανία ήταν θετική ή όχι. Η Μπάγερν ήταν από τις θεωρητικά τυχερές της κλήρωσης, ωστόσο θα πρέπει να δείξει το καλό της πρόσωπο αν δε θέλει να πέσει θύμα έκπληξης. Στόχος της γερμανικής ομάδας να καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση, στο παραδοσιακά «κατηφορικό» γήπεδό της.

Από την άλλη πλευρά, η ήδη ικανοποιημένη με τη φετινή της παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ Μπενφίκα θα παλέψει για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Στο σημερινό ματς θα προσπαθήσει να σταματήσει τη φοβερή επίθεση των γηπεδούχων και να «χτυπήσει» πετυχαίνοντας κάποιο γκολ με το εκπληκτικό επιθετικό δίδυμο των Μήτρογλου και Ζόνας.

Για την Μπάγερν δε θα αγωνιστούν οι Τζερόμ Μπόατενγκ και Μπάντστουμπερ, ενώ ανέτοιμοι είναι οι Ρόμπεν και Μπενατιά. Από την άλλη, ο Ρουί Βιτόρια έχει μάθει να ζει με τις απουσίες των έμπειρων, Ζούλιο Σέζαρ και Λουιζάο, αλλά και του Λισάντρο Λόπες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook