Μοιράζονται τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια

Για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μοιράζονται σήμερα από τις ρεβάνς Ατλέτικο Μ.  – Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα – Μπάγερν (21:45).

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι πήραν χθες την πρόκριση και περιμένουν τους αντιπάλους τους, με τον τελικό της διοργάνωσης να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

Στο «Βιθέντε Καλδερόν», Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα  μονομαχούν στον ισπανικό «εμφύλιο», με τους Καταλανούς να έχουν ισχνό προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Λουίς Ενρίκε μετρά επτά νίκες απέναντι στον σημερινό του αντίπαλο Ντιέγκο Σιμεόνε σε επτά αναμετρήσεις, όμως οι Καταλανοί προβληματίζουν, προερχόμενοι από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, γεγονός που ξαναφούντωσε τη μάχη του τίτλου. 

Από την άλλη πλευρά, οι «ροχιμπλάνκος» θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2014, όταν είχαν αποκλείσει τους Καταλανούς στα προημιτελικά, με νίκη 1-0 εντός έδρας μετά το 1-1 της Βαρκελώνης.

Για τους γηπεδούχους απώλεια είναι ο σκόρερ του πρώτου αγώνα Τόρες λόγω τιμωρίας, ενώ εκτός είναι επίσης οι Τιάγκο και Χιμένες, με αμφίβολο τον Σάβιτς.

Οι Καταλανοί αγωνίζονται χωρίς τους Ματιέ, Ραφίνια, Σάντρο, Βερμάλεν και Βιδάλ.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.:
Όμπλακ – Χουανφράν, Γοδίν, Ερνάντες, Λουίς – Κόκε, Γκάμπι, Αουγκούστο, Νίγκεθ – Γκριζμάν, Καράσκο.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν – Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα – Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα – Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.

Για την ανατροπή η Μπενφίκα

Αμφίρροπο αναμένεται και το δεύτερο σημερινό παιχνίδι, με τη Μπενφίκα να υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχει προβάδισμα από το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Οι Πορτογάλοι θα προσπαθήσουν να σφραγίσουν την πρώτη παρουσία σε ημιτελικά από το 1990 χωρίς τον τιμωρημένο Ζόνας, αλλά ίσως και χωρίς τον Κώστα Μήτρογλου που μετρά 14 γκολ στα τελευταία 17 του παιχνίδια αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματσμού.

Η Μπάγερν θέλει να φτάσει στα ημιτελικά για πέμπτη σερί χρονιά, μένοντας αήττητοι για 11ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι.

Πέραν του Ζόνας, απόντες για τη Μπενφίκα είναι οι Σέζαρ και Λισάνδρο Λόπες, ενώ οι Βαυαροί παίζουν χωρίς τους Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Ρόμπεν και Μπενατιά.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΜΠΕΝΦΙΚΑ:
Έντερσον – Αλμέιδα, Λίντελεφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου – Φέισα, Σάντσες, Γαϊτάν, Πίτσι – Χιμένες, Μήτρογλου.
ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Νόιερ – Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπέρνατ – Βιδάλ, Τιάγκο – Κόστα, Ριμπερί – Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook