Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν πέτυχε στην Εθνική Ελλάδας ο Ρανιέρι

Και δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να ολοκληρωθεί η φετινή Premier Lague για να… ξεκουραστεί.

Οι πανηγυρισμοί στο Λέστερ δεν έχουν ακόμα κωπάσει μετά την κατάκτηση του τίτλου της Premier League από την ομάδα της πόλης και το γεγονός αυτό έχει… κουράσει τον Κλάουντιο Ρανιέρι που περιμένει να επιστρέψει στην κανονικότητά του.

“Από τη στιγμή που η Λέστερ κατέκτησε το πρωτάθλημα με ψάχνουν όλοι αλλά εγώ ανυπομονώ να τελειώσει η σεζόν. Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ερωτευμένος με την Λέστερ επειδή είδαν 11 τύπους να παλεύουν.

Εγώ όμως κοιμάμαι ήρεμος όπως και πρώτα. Δεν μου προκάλεσε κάτι ιδιαίτερο η επιτυχία, ευχαριστώντας τον Θεό καταφέρνω να βρίσκομαι σε ισορροπία. Δεν πέφτει η ψυχολογία μου όταν πηγαίνουν άσχημα τα πράγματα και δεν πανηγυρίζω όταν πηγαίνουν καλά.

Η ζωή είναι σύντομη και πρέπει να την ζεις καλά”, δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή “Il Processo del lunedi”, για να πρόσθεσει αναφορικά με τη νέα σεζόν που θα βρει την Λέστερ πρωταθλήτρια Αγγλίας.

“Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε παίκτες με την ίδια νοοτροπία με αυτούς που έχουμε. Θα πάρουμε μέρος σε τέσσερις διοργανώσεις και θα πρέπει να έχουμε δύο ομάδες αλλά με την ίδια νοοτροπία”.

Σε ερώτηση δε για το αν θα σκεφτόταν να αναλάβει το τιμόνι της Εθνικής Ιταλίας, ο Ρανιέρι θυμήθηκε την… Εθνική Ελλάδας: “Εγώ λέω ποτέ μην λες ποτέ. Ήμουν περίεργος να γνωρίσω το περιβάλλον ενός εκλέκτορα εθνικής ομάδας και αυτό έγινε πριν δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Αγαπώ τον ελληνικό λαό και αποφάσισα να δοκιμάσω. Δυστυχώς αυτό έγινε σε λάθος στιγμή, της επανίδρυσης της ομάδας, και για αυτό το λόγο τα πράγματα πήγαν όπως πήγαν…”.

 Σημειώνεται πως ο 64χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στο πέρασμά του στην Ελλάδα και στο πλαίσιο βράβευσής του στη Ρώμη (πήρε το βραβείο “Enzo Bearzot 2016”), λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ακόμα αισθάνομαι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που ήταν στην Ελλάδα. Εκεί έχασα, τώρα νικώ αλλά αυτό δεν με σταμάτησε από το να βελτιώνομαι. Εκδιώχτηκα από την Ελλάδα οπότε γύρισα την Ευρώπη για να δω πως δουλεύουν άλλοι προπονητές και νομίζω πήρα ένα σημαντικό μάθημα.

Αυτό είναι ότι ποτέ δεν τα παρατάς, πάντα προσπαθείς να πηγαίνεις προς τα εμπρός και δεν βλέπεις τον αθλητισμό ως έναν χώρο από τον οποίο θα βγάλεις χρήματα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook