Ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων στο Euro 2016

Με τις αναμετρήσεις στον 5ο και τον 6ο όμιλο.

Η αυλαία των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 της Γαλλίας «πέφτει» την Τετάρτη (22/6) με τις αναμετρήσεις στον 5ο και τον 6ο όμιλο.

Τέσσερα είναι τα «εισιτήρια» που δεν έχουν… κατόχους και… περιμένουν να τους «μάθουν» από τα παιχνίδια των δύο τελευταίων γκρουπ της διοργάνωσης. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, την πρόκρισή τους έχουν εξασφαλίσει ήδη οι: Γαλλία, Ελβετία, Ουαλία, Αγγλία, Σλοβακία, Γερμανία, Πολωνία, Βόρεια Ιρλανδία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία και Ουγγαρία. Αυτό σημαίνει πως από τα ματς της Τετάρτης (22/6) η «σκουάντρα ατζούρα» δεν έχει κανένα… άγχος, μια και είναι στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου, αλλά και οι Μαγυάροι, αλλά περιμένουν να μάθουν σε ποια θέση θα τερματίσουν.

Ας… δούμε τα ματς αναλυτικά…

Η αυλαία της ημέρας «ανοίγει» στην Λιόν και το Παρίσι για τα ματς του 6ου γκρουπ. Αρχικά, στις 19:00 ( ΕΡΤ 1) στο «Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ» η Ουγγαρία θα παίξει απέναντι στην Πορτογαλία. Οι παίκτες του Μπερντ Στορκ βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου έχοντας 4 βαθμούς και παράλληλα έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Απέναντί τους θα βρουν τους Ίβηρες του Φερνάντο Σάντος, που είναι στην δεύτερη θέση, μαζί με την Ισλανδία με 2 βαθμούς. Οι Πορτογάλοι θέλουν μόνο τη νίκη, προκειμένου να μην… περιμένουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Παράλληλα, πολύ κοντά στο… όνειρο βρίσκεται και η Ισλανδία. Οι «νησιώτες» θα παίξουν στις 19:00 (ΕΡΤ 2) στο «Σταντ ντε Φρανς» απέναντι στην Αυστρία και σε περίπτωση που πάρουν το «τρίποντο» τότε θα έχουν πάρει και την πρόκριση για την επόμενη φάση, ως δεύτεροι, ενώ παράλληλα παίρνουν το «εισιτήριο» για τους «16» ακόμα και με ισοπαλία. Αντίθετα, οι Αυστριακοί μόνο με νίκη θα έχουν ελπίδες για την πρόκριση, μια και θα περιμένουν και το ματς της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία.

Η αυλαία των ομίλων θα… πέσει με τις αναμετρήσεις για τον 5ο όμιλο. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς της Σουηδίας με το Βέλγιο στις 22:00 (ΕΡΤ 1) στην «Αλιάνζ Ριβιέρα» της Νίκαιας. Οι Σκανδιναβοί βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου, έχοντας μόλις 1 βαθμό, όσο και η Ιρλανδία που στο άλλο ματς θα παίξει με την Ιταλία, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι στην δεύτερη θέση με 3 βαθμούς. Το «συγκρότημα» των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Μάρκους Μπεργκ και Τζίμι Ντουρμάζ θέλει μόνο τη νίκη για να πάρει την πρόκριση, τη στιγμή που το Βέλγιο… βολεύεται και με την ισοπαλία.

Τέλος, στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ, η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία, στις 22:00 (ΕΡΤ 2). Η αναμέτρηση έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τους «νησιώτες», μια και η «σκουάντρα ατζούρα» έχει ήδη προκριθεί ως επικεφαλής του ομίλου και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, στο μεγάλο ντέρμπι των «16» του Euro 2016. Σε περίπτωση που η Ιρλανδία υποχρεώσει την Ιταλία στην πρώτη της ήττα στο τουρνουά, τότε θα πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook