Πολωνία και Πορτογαλία ανοίγουν απόψε την αυλαία

Της προημιτελικής φάσης του Euro 2016 (22.00).

Πολωνία και Πορτογαλία ανοίγουν απόψε στο Velodrome της Μασσαλίας, την αυλαία της προημιτελικής φάσης του Euro 2016.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι συμπαίκτες του, μετά από τρεις ισοπαλίες στην φάση των ομίλων, όπου απογοήτευσαν, φτάνοντας λαχανιασμένοι στην τρίτη θέση, κατάφεραν να αποκλείσουν στην φάση των «16» την Κροατία, με γκολ του Κουαρέσμα στην παράταση.

Η Πολωνία, μπόρεσε να φτάσει έως εδώ, αφήνοντας έξω στα πέναλτι την Ελβετία, στην φάση που προηγήθηκε και μένοντας στους ομίλους πίσω από την Γερμανία, έχοντας τους ίδιους πόντους, αλλά ένα γκολ λιγότερο από την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ.

Τρία γκολ σημείωσαν ο Λεβαντόφσκι και οι συμπαίκτες του στα τέσσερα πρώτα ματς, όμως είναι μία ομάδα που επιχειρεί πολλές προσπάθειες για σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι κόντρα στους Ελβετούς είχε 21. Ακόμα δεν έχει σημειώσει γκολ ο Λεβαντόφσκι, φτάνοντας συνολικά τα επτά ματς. Ο Κριστιάνο Ρονάντο δείχνει αποφασισμένος να πάρει την Πορτογαλία ψηλά και να την οδηγήσει ψηλά. Στόχος του είναι να φτάσει τα 9 γκολ σε τελική φάση Euro 2016 και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί. Κάτι που θα επιχειρήσει απέναντι στον Φαμπιάσκι και τους υπόλοιπους Πολωνούς, που ακόμα δεν έχουν δεχθεί γκολ.

Η φιλική ήττα (1-2) από την Ολλανδία, πριν αρχίσει το Euro, είναι η μοναδική που έχουν γνωρίσει οι Πολωνοί στα τελευταία τους 13 ματς. Αήττητοι στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους οι Πορτογάλοι, μετρώντας τέσσερις ισοπαλίες (στα 90 λεπτά) στα ισάριθμα τελευταία τους.

Με ισοπαλία ολοκληρώθηκαν τα δύο τελευταία μεταξύ τους ραντεβού, ενώ συνολικά οι Πορτογάλοι έχουν 4 νίκες, οι Πολωνοί 3 και άλλα τρία ματς δεν έβγαλαν νικήτρια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook