Σήμερα έχει σούπερ ματς

Ιταλία και Γερμανία θα διεκδικήσουν στο Μπορντώ (22.00) την πρόκριση στους “4” του Εuro 2016 σε ένα ματς που… κποβει την ανάσα.

Το ίσως πλέον κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας, που θα διεξαχθεί σήμερα στο πλαίσιο των προημιτελικών του Εuro συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος.

Εχοντας, και δικαίως, τον χαρακτήρα ενός «πρόωρου» τελικού, το ζευγάρι του ενός ημιτελικού της διοργάνωσης του 2012 (νίκη Ιταλών με 2-1), φέτος τα …λέει ακόμα πιο νωρίς, διεκδικώντας ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Και φυσικά σε μια κόντρα ανάμεσα στη νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και την παρουσιαζόμενη στη Γαλλία καλύτερη του αναμενομένου Ιταλία, τα όποια προγνωστικά θεωρούνται τουλάχιστον παρακινδυνευμένα. Εστω και εάν η παράδοση γέρνει εξολοκλήρου υπέρ των «Ατζούρι», που μέχρι σήμερα δεν έχουν χάσει ποτέ απ’ τους Γερμανούς σε επίσημη διοργάνωση (Μουντιάλ, Εuro).

Οι Ιταλοί θα μπορούσαν να έχουν το χαρακτηρισμό των πλέον άτυχων του Euro της Γαλλίας αφού, βάσει προγράμματος, για να φθάσουν στον τελικό θα έπρεπε να δώσουν τουλάχιστον άλλους τρεις… Στον πρώτο εξ αυτών κόντρα στην Ισπανία για τους «16» η Ιταλία παίρνει άριστα. Κόντρα στη Γερμανία καλείται να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση πρόκρισης υπάρχει το ενδεχόμενο στους «4» να αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γαλλία. Οπως και να ‘χει, πάντως, εάν υπάρχουν ομάδες που θα μπορούσαν να βγάλουν εις πέρας αυτές τις δοκιμασίες μία εξ αυτών είναι σίγουρα η Ιταλία. Πολύ περισσότερο, δε, το φετινό σύνολο του Αντόνιο Κόντε, μετά τις αποτυχίες στον τελικό του Euro 2012 και στο Μουντιάλ του 2014, ταξίδεψε στη Γαλλία με ανεβασμένο τον πήχη των προσδοκιών.

Για το σημερινό αγώνα, όμως, ο Ιταλός τεχνικός αντιμετωπίζει μια τριάδα σημαντικών απουσιών αφού εκτός έχουν τεθεί οι Καντρέβα, Ντε Ρόσι (τραυματίες), Μότα (τιμωρημένος).

Από την άλλη, η Γερμανία έφθασε μέχρι εδώ χωρίς κούραση και πίεση και παρά το γεγονός ότι η εικόνα που παρουσίασε δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα εντούτοις το σίγουρο είναι ότι κόντρα σε υποδεέστερους αγωνιστικά αντιπάλους πήρε αυτό που ήθελε.

Η αναμέτρηση με την Ιταλία αποτελεί το πρώτο σημαντικό τεστ των Γερμανών σε αυτό το Euro, όπου θέλουν να δείξουν ότι τα καταφέρνουν και στα δύσκολα. Συν τοις άλλοις υπάρχει πάντα και το δέλεαρ να σπάσουν και τη δυσμενή παράδοση κόντρα στους «Ατζούρι». Στα προβλήματα για τον Γιοκίμ Λεβ η αμφίβολη συμμετοχή του Χέκτορ.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν σε φιλικό τον περασμένο Μάρτιο και η Γερμανία επιβλήθηκε με 4-1, παίζοντας με 3 κεντρικούς αμυντικούς, αλλά με πολλά διαφορετικά πρόσωπα και για τις δύο ομάδες. Η προηγούμενη όμως νίκη της ήταν το 1995, πάλι σε φιλικό στην Ζυρίχη με 2-0. Κανείς από τους δύο προπονητές πάντως δεν θέλησε να σταθεί στις ερωτήσεις σχετικά με την παράδοση.

Οι πιθανές 11άδες των ομάδων

Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ / Κίμιχ (Χέβεντες), Μπόατενγκ, Χούμελς, Έκτορ (Χέβεντες) / Κρόος, Κεντίρα, Μύλερ, Οζίλ, Ντράξλερ, Γκόμεζ

Στο όριο καρτών: Μπόατενγκ, Χούμελς, Κεντίρα, Κίμιχ, Οζίλ

Ιταλία (3-5-2): Μπουφόν / Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι / Φλορέντσι, Παρόλο, Στουράρο, Τζιακερίνι, Ντε Σίλιο / Έντερ, Πελέ.

Στο όριο καρτών: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Ντε Σίλιο, Έντερ, Πελέ, Ινσίνιε, Σιριγκού, Ζάζα.

Διαιτητής ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι.

Όποιος προκριθεί στον ημιτελικό της 7ης Ιουλίου στην Μασσαλία, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Γαλλίας-Ισλανδίας (Κυριακή 3/7)

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook