Εφτασε η ώρα για τον πρώτο ημιτελικό

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τη Ουαλία (22:00, ΕΡΤ1) στη Λιόν με στόχο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του EURO.

Δύο ομάδες, οι οποίες δεν θεωρήθηκαν φαβορί στο ξεκίνημα του τουρνουά. Η Πορτογαλία συμπεριλαμβανόταν στα αουτσάιντερ που ίσως μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη και τελικά κατάφερε να φτάσει στους «4» ενώ η Ουαλία ήταν αυτή που έκανε τη μεγάλη έκπληξη φτάνοντας στην τελική τετράδα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος για 2η συνεχόμενη φορά, φτάνει στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Πορτογαλία αν και ακόμη δεν έχει σημειώσει νίκη σε 90λεπτο, κατόρθωσε να βγει από τον όμιλο ως 3η, να αποκλείσει την Κροατία στην παράταση και την Πολωνία στη διαδικασία των πέναλτι.

Η προετοιμασία έκρυβε προβλήματα για τους Πορτογάλους. Ενα πρόβλημα στον μηρό κράτησε εκτός προπονήσεων τον Πέπε, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ενώ ένα μικρο-πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την προπόνηση της Τρίτης.

Από την πλευρά της η Ουαλία, έχει κερδίσει το χειροκρότημα όλων. Κατάφερε σε έναν δύσκολο όμιλο να πάρει την πρώτη θέση απέναντι σε Αγγλία, Ρωσία και Σλοβακία, στη φάση των «16» απέκλεισε την Β.Ιρλανδία ενώ η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε στα προημιτελικά όπου επικράτησε 3-1 του Βελγίου.

Απαντες στην ομάδα, ελπίζουν ακόμη και σε κατάκτηση του τροπαίου και είναι συχνές οι αναφορές τους στο θαύμα της Ελλάδας το 2004. Ο Γκάρεθ Μπέιλ, κινήθηκε σε ρηχά νερά κόντρα στους Βέλγους, όμως είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με τρία τέρματα και φυσικά ο ηγέτης της προσπάθειας πρόκρισης στον τελικό.

Η σημαντική απουσία πάντως ακούει στο όνομα του Ράμσεϊ. Ο μέσος της Άρσεναλ είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής απέναντι στους Πορτογάλους, κάτι που σημαίνει πως θα είναι διαθέσιμος για τον τελικό αν φυσικά η ομάδα του πάρει την πρόκριση.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Ερικσον.

Πιθανές Συνθέσεις
Πορτογαλία:Ρουί Πατρίσιο – Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο – Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Σίλβα, Σάντσες – Νάνι, Ρονάλντο
Ουαλία:Χένεσι – Τσέστερ, Α.Γουίλιαμς, Κόλινς – Γκάντερ, Αλεν, Λέντλι, Τζ.Γουίλιαμς, Τέιλορ – Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού

Οι κίτρινες κάρτες έχουν σβηστεί στα ημιτελικά και μόνον αυτοί που θα αποβληθούν στον ημιτελικό θα χάσουν το μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook