Τριπλή Ελληνική “μάχη” στο Γιουρόπα Λιγκ.

Σημαντικές αναμετρήσεις δίνουν σήμερα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Αστάνα – Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Αστάνα (18:00) με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει προ των πυλών της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι», κέρδισαν 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» την πρωταθλήτρια Καζακστάν και έφτασαν τους 6 βαθμούς στον 2ο Όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι με νίκη απόψε αγκαλιάζουν μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του γκρουπ.

 Οι Καζάκοι, που πρόσφατα διατήρησαν τα σκήπτρα του πρωταθλητή στην χώρα τους, έχουν μείνει στον έναν πόντο και σε περίπτωση ήττας απόψε μένουν εκτός, αν ο ΑΠΟΕΛ κερδίσει στο άλλο ματς την Γιούνγκ Μπόις.

Το ματς, διεξάγεται περίπου 4.000 χιλιόμετρα μακριά από τον Πειραιά, στην Αστάνα, την δεύτερη πιο ψυχρή πρωτεύουσα κράτους στον κόσμο (μετά από αυτή της Μογγολίας), στα βάθη της Καζάκικης στέπας.

Τα γεωγραφικά στοιχεία δεν απασχολούν όμως τον Πάουλο Μπέντο και τους παίκτες του, που θέλουν απλά το αποτέλεσμα για να επιστρέψουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία εν’ όψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, έχει αφήσει στην Αθήνα τους Φορτούνη, Μιλιβόγεβιτς και Ντα Κόστα, μαζί με τους τραυματίες  Ντε Λα Μπέγια, Σιόβα και Μάριν.

Έτσι αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα, με πιθανό σχήμα αποτελούμενο απο΄τους Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσο, Ρομαό, Καμπιάσο, Ελιουνούσι, Σεμπά, Μάρτινς ή Ντομίνγκεζ και Καρντόσο.

Η ομάδα του Στάνιμιρ Στόιλοφ αναμένεται να ξεκινήσει με 5-3-2 και τους
Ερπς, Μπεϊσεμπέκοφ, Μαλίγι, Λαγκβινένκο, Ανίσιτς, Σάμκο, Τβουμασί, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Ντεσπότοβιτς, Καβανάγκα.

Διαιτητής θα είναι ο Ισραηλινός Όρελ Γκρίνφελντ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κράσικοβ και Χασάν.

 

Παναθηναϊκός- Σταντάρ Λιέγης

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Σταντάρ Λιέγης (22.05) αναζητώντας την πρώτη του νίκη στον 7ο Όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ώστε να βάλει βάσεις πρόκρισης.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 2-0 στον αγώνα της Λιέγης αλλά τελικά αρκέστηκαν στο 2-2 και έτσι θέλουν μόνο τρίποντο απόψε, ώστε να ανεβάσουν και την ψυχολογία τους εν’ όψει ντέρμπι «αιωνίων». Η αποβολή του Αντρέα Στραματσόνι από τον πάγκο για διαμαρτυρία στο Βέλγιο, του στερεί την δυνατότητα να καθοδηγήσει απόψε την ομάδα του και θα δει το ματς από μπουθ του «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον συνεργάτη του Ρομπέρτο Μούτσι να αναλαμβάνει ως τεχνικός για την βραδιά.

Οι «πράσινοι», έχουν πολλά προβλήματα, καθώς δεν υπολογίζουν τους Ζέκα, Λεντέσμα, Σάμπα, Χουλτ λόγω τραυματισμών, τους Βιγιαφάνιες και Γουακάσο λόγω τιμωριών, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Οδ. και Παν. Βλαχοδήμος, Ρέις, Μπουμάλ και Τελάντερ.

Έτσι, οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν με τους Στιλ, Χουχούμη, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Λουντ, Κουτρουμπή, Εμποκού, Ιμπάρμπο, Λέτο και Μπεργκ.

Οι Βέλγοι, που επίσης είναι χωρίς νίκη στον όμιλο, μπορεί να αγωνιστούν με τους Ζιλέ, Σολτς, Σοάρες, Λαΐφης, Φάι, Τρεμπέλ, Ραμάν, Ενόχ, Εντμίλσον Ζούνιορ, Σα και Μπελφοντίλ.

Η Σταντάρ είναι αήττητη σε πέντε αγώνες με τους «πράσινους» στην Ευρώπη (3 νίκες, 2 ισοπαλίες), ενώ έχουν κερδίσει και στις δύο προηγούμενες επισκέψεις τους στην Αθήνα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ουκρανός Σέρχι Μπόικο, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κορνίκο και Βολοντίν.

 

ΠΑΟΚ- Καραμπάγκ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να τερματίσει το σερί των εντός έδρας ευρωπαϊκών ισοπαλιών, παίρνοντας εκδίκηση από την Καραμπάγκ για την ήττα του στο Αζερμπαϊτζάν (22.05).

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είχε γνωρίσει την ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι και θέλει να πάρει το τρίποντο στην Τούμπα για να αποκτήσει πλεονέκτημα πρόκρισης απέναντι στο συγκρότημα του Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ, έχοντας τέσσερις σερί ισοπαλίες σε εντός έδρας ματς Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την δραματική νίκη επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι Δικεφάλων και θέλουν να εκμεταλλευτούν το καλό κλίμα.

Ο Ίβιτς, υπολογίζει και πάλι τον Τζαβέλλα, ο οποίος θα συνθέσει μαζί με τον Κρέσπο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τερματοφύλακας θα είναι ο Γλύκος και στα άκρα της άμυνας οι Λέοβατς και Μάτος. Οι Τσίμιροτ και Κάνιας αναμένεται να αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή, οι Μυστακίδης και Ροντρίγκες στα άκρα και ο Μπίσεσβαρ πίσω από τον Αθανασιάδη.

Οι Αζέροι ήρθαν στην Ελλάδα έτοιμοι να κάνουν νέες ζημιές, αλλά δεν έχουν νίκη σε επτά ευρωπαϊκά ταξίδια τους.

Οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παραταχθούν με 4-2-3-1 και τους Σέχιτς, Μεντβεντέγεφ, Γιουνουάτζε, Σαντίκοφ, Αγκάλι, Μίτσελ, Αλμέιδα, Ισμαΐλοφ, Κιντάνα, Αμιργκουλίεφ και Ρεϊνάλντο.

Διαιτητής του αγώνα ο Σκωτσέζος Τζον Μπίτον με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πότερ και Μέιδερ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook