Αρτέτα: «Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα»

Η Άρσεναλ δείχνει σημάδια ανοδικής πορείας καθώς μετά τη νίκη της επί της Λίβερπουλ για την Πρέμιερ Λιγκ, νίκησε το περασμένο Σάββατο (18/7) και τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Γουέμπλεϊ» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι (1/8).

 Ωστόσο ο Μικέλ Αρτέτα παραμένει προσγειωμένος για τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Ο προπονητής των «κανονιέρηδων» εμφανίστηκε ευχαριστημένος για τη βελτίωση της ομάδας αλλά τόνισε ότι θέλει από τους παίκτες του να συνεχίσουν να βελτιώνονται. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πιστώνω στους παίκτες μου τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται και το ότι πιστεύουν σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε» για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Προφανώς αυτό είναι ένας μαραθώνιος, ένα μακροπρόθεσμο πράγμα που πρέπει να κάνεις με συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια των 10 μηνών. Δεν αρκεί να το κάνεις μόνο σε μία εβδομάδα.

Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Απλά κερδίσαμε δύο παιχνίδια που μας έδωσαν την ώθηση για πίστη και την αίσθηση ότι αν όλοι κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, θα είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε ομάδα. Αλλά τώρα πρέπει να είμαστε συνεπείς και αυτό πρέπει να κάνουμε κάθε τρεις ημέρες».

Η ομάδα του Λονδίνου αγωνίζεται απόψε (22:15) στο «Βίλα Παρκ» κόντρα στην Άστον Βίλα και ο Ισπανός τεχνικός επισήμανε ότι η ομάδα του Μπέρμιγχαμ άξιζε να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία και να μην κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ.

«Πιστεύω ότι η Άστον Βίλα ήταν άτυχη σε πολλά παιχνίδια της. Είναι μία ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, γεγονός που το κάνει πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο όταν έχει την μπάλα. Οι οπαδοί δεν θα είναι στο γήπεδο και αυτό είναι ένα μειονέκτημα για αυτούς. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια στην Αγγλία.

Πρέπει πραγματικά να είμαστε προσεκτικοί επειδή είναι ακόμα ζωντανοί και αυτό μπορείτε να το δείτε στα τελευταία παιχνίδια τους. Καλύτερα να είμαστε έτοιμοι» ήταν τα λόγια του 38χρονου προπονητή.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook