Η El Mundo Deportivo αποθεώνει Γιακουμάκη: “Στα βήματα του Μαχλά”

Ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, η διάσημη El Mundo Deportivo αποθεώνει τον Κρητικό φορ για τα τεράστια επιτεύγματα του στην Ολλανδία.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς στην Ολλανδία και τα επιτεύγματά του δεν περνούν απαρατήρητα. Ο Κρητικός επιθετικός φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, προκαλώντας έκπληξη σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Η διάσημη Ισπανική ιστοσελίδα και εφημερίδα El Mundo Deportivo αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα για τον Γιακουμάκη, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τον Νίκο Μαχλά, που επίσης είχε “μαγεύσει” στην Ολλανδία, κατακτώντας μάλιστα και το Χρυσό Παπούτσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον τίτλο της η “Mundo” αναφέρεται στον Γιώργο Γιακουμάκη ως η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και του πίνακα των σκόρερ.

Ολόκληρο το δημοσίευμα της Mundo Deportivo για τον Γιώργο Γιακουμάκη μεταφρασμένο από τα Ισπανικά:

  • Ο Γιώργος Γιακουμάκης (26 ετών), που έκανε το ντεμπούτο του στην Ολλανδία αυτή τη σεζόν μετά την μεταγραφή του στην Φένλο, σκόραρε ένα καρέ τερμάτων την τελευταία αγωνιστική και είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 16 γκολ.
  • Τον Νοέμβριο, ο Κρητικός επιθετικός, όπως και ο Νίκος Μάχλας, ο οποίος είχε κερδίσει το χρυσό παπούτσι το 1998 με τη Φίτεσε, έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική του ομάδα σκοράροντας στα πρώτα 18 λεπτά.

Ο Έλληνας επιθετικός της Φένλο, Γιώργος Γιακουμάκης που βρέθηκε στις Κάτω Χώρες αυτό το καλοκαίρι αφού έπαιξε την τελευταία μισή σεζόν στην Πολωνική Γκόρνικ και το υπόλοιπο της καριέρας του στην Ελλάδα, στην ΑΕΚ, στον ΟΦΗ Κρήτης και τον Πλατανιά μεταξύ άλλων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σεζόν στην Eredivisie. Σε ηλικία 26 ετών, ο Έλληνας επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ στην κορυφαία κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου με 16 γκολ σε 16 παιχνίδια παίζοντας σε μία από τις πιο μέτριες ομάδες του πρωταθλήματος. Στην πραγματικότητα, η ομάδα του ήταν στις ειδήσεις αυτή τη σεζόν κυρίως για την ήττα της με 0-13 τον περασμένο Οκτώβριο από τον Άγιαξ, συμμετέχοντας στην μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Eredivisie.

Ωστόσο, η ομάδα του Χανς ντε Κόνινγκ παραμένει εκτός ζώνης υποβιβασμού, με περιθώριο 5 βαθμών. Αν προς το παρόν μπορεί να είναι ήσυχη για την παραμονή της, αυτό γίνεται χάρη στην επιτυχία του Γιακουμάκη, ο οποίος με ένα καρέ αυτήν την Τετάρτη εναντίον της Άντο Ντεν Χάαγκ (1-4), συν τα δύο γκολ που πέτυχε το περασμένο Σαββατοκύριακο εναντίον της Βίλεμ (2-1), με το νικητήριο γκολ μάλιστα να μπαίνει στο 90ο λεπτό, οδηγεί την κούρσα των κορυφαίων “πυροβόλων” του Ολλανδικού πρωταθλήματος.  Ο Έλληνας επιθετικός έχει ήδη πέντε περισσότερα γκολ από τους Κουπμάινερς (AZ), Ντανίλο (Τβέντε) και Βέερμαν (Χέρενφεν), και έξι περισσότερα από τον Μπεργκίς (Φέγενοορτ).

Η Τετάρτη δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιακουμάκης (ο οποίος επίσης έχει πετύχει 2  γκολ στο Ολλανδικό Κύπελλο) πήρε τη μπάλα “σπίτι του” τη φετινή σεζόν, καθώς τον Σεπτέμβριο έκανε το μεγάλο του ντεμπούτο στην Eredivisie σημειώνοντας ενα χατ τρικ απέναντι στην Έμμεν (3-5). Παραδόξως, φέτος έγινε η “έκρηξη” στην καριέρα του επιθετικού που γεννήθηκε στην Κρήτη, ο οποίος μέχρι στιγμής μόνο μία φορά, την σεζόν 2016/17 στον Πλατανιά, είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα δέκα γκολ πρωταθλήματος.

Μια ονειρική σεζόν για τον Γιακουμάκη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική του ομάδα, σκοράροντας μάλιστα στα πρώτα 18 λεπτά, σε ένα φιλικό εναντίον της Κύπρου. Η απόφαση του Γιώργου Γιακουμάκη να δοκιμάσει την τύχη του στην Ολλανδία ήταν αναμφίβολα επιτυχής.

Στα βήματα του Νίκου Μάχλα.

Προς το παρόν, ο Γιακουμάκης βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να επαναλάβει αυτό που είχε κάνει ο συμπατριώτης του και Κρητικός, επίσης γεννημένος στο Ηράκλειο, Νίκος Μάχλας. Ο Μαχλάς πριν από περισσότερα από 20 χρόνια (1997-98)  ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Eredivisie με τη Φίτεσε σκοράροντας 34 γκολ, κερδίζοντας μάλιστα και το χρυσό παπούτσι. Είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που το έχει καταφέρει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook