H ώρα της Ευρώπης έφθασε ξανά για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες

H ώρα της Ευρώπης έφθασε ξανά για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Europa και το Conference League. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μπαίνουν στην 3η και ίσως πιο κρίσιμη στροφή της φάσης των ομίλων, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να ξεκαθαρίσει το τι μπορούν να διεκδικήσουν στην πορεία των διοργανώσεων.

Στη Γαλλία η ΑΕΚ δοκιμάζεται απέναντι στη «φίλη» Μαρσέιγ.

Η Ενωση με 4 βαθμούς είναι στην κορυφή του ομίλου και στην περίπτωση που φύγει με τους βαθμούς της νίκης γίνεται το πρώτο φαβορί για την απευθείας πρόκριση στους «16», ενώ σίγουρα δεν τη «χαλάει» και η ισοπαλία. Από την άλλη, για τους Γάλλους το παιχνίδι είναι «ζωής και θανάτου», καθώς έχουν μόλις δύο βαθμούς. Με βάση τις απουσίες που καλείται να διαχειριστεί ο Ματίας Αλμέιδα, η πιο πιθανή ενδεκάδα είναι: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Βίντα, Μουκουντί, Πινέδα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Αμραμπατ, Πόνσε, Τσούμπερ. Οπως είναι γνωστό στη Μασσαλία έχουν ταξιδέψει 4.000 οπαδοί της ΑΕΚ, καθώς είναι αδελφοποιημένοι με τους «Ultras». Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπράιτον υποδέχεται τον Αγιαξ.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 4, Μαρσέιγ 2, Αγιαξ 2, Μπράιτον 1.

Ματς-κλειδί είναι το αποψινό για τον Παναθηναϊκό, που υποδέχεται τη Ρεν στη Λεωφόρο, καθώς με νίκη γίνεται αφεντικό του ομίλου του.

Αν και ο Γιοβάνοβιτς κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, με δεδομένες τις απουσίες των Χουάνκαρ, Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον, το πιο πιθανό σχήμα θέλει τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς στην άμυνα. Ο Αράο θα μετατοπιστεί στη φυσική του θέση για να παίξει ως αμυντικό χαφ, έχοντας δίπλα του τον Τσέριν, ενώ μετά και την εξαιρετική παρουσία τους, στην ενδεκάδα φαίνεται ότι θα βρεθούν ξανά οι Τζούριτσιτς, Μπερνάρ, Παλάσιος και Ιωαννίδης. «Αν θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από το αυριανό παιχνίδι θα πρέπει να υπερβάλουμε τους εαυτούς μας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Το άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα στη Μακάμπι Χάιφα και τη Βιγιαρεάλ έχει αναβληθεί.

Δύσκολο τεστ για την Ενωση στη Μασσαλία – Ματς-κλειδί για το «τριφύλλι» με Ρεν – Το πρώτο τρίποντο αναζητούν οι «ερυθρόλευκοι».

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 4, Βιγιαρεάλ 3, Ρεν 3, Μακάμπι 1.

Την πρώτη του νίκη στο Europa League κυνηγάει απόψε ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική.

Παρά την ήττα στην πρεμιέρα, αλλά και την απροσδόκητη ισοπαλία με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν χάνει την αισιοδοξία του, αν και ο αντίπαλος σήμερα είναι σαφώς πιο δύσκολος. «Θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει. Ενα πολύ απαιτητικό ματς. Ομως, πιστεύουμε στην ομάδα μας, στους εαυτούς μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαστε έτοιμοι για όλα», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός. Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, το πιθανότερο είναι να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα οι Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγκα, Εσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί. Στο άλλο ματς, η Μπάτσκα Τόπολα υποδέχεται τη Φράιμπουργκ.

Η βαθμολογία: Γουέστ Χαμ 6, Φράιμπουργκ 3, Ολυμπιακός 1, Μπάτσκα Τόπολα 1.

Στο Conference League ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει απόψε την 3η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στον 7ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς φιλοξενείται στο «Πιτόντρι» από την τελευταία του ομίλου, Αμπερντίν.

Με νίκη, ο «Δικέφαλος» ουσιαστικά «καπαρώνει» μία από τις πρώτες δύο θέσεις και βάζει πλώρη για την απευθείας πρόκριση στους «16», η οποία εκτός απροόπτου θα κριθεί στον αγώνα με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη. Ο Λουτσέσκου αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που πήρε τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο. Ετσι οι πιο πιθανοί να ξεκινήσουν είναι οι: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αϊντραχτ υποδέχεται την Ελσίνκι.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 6, Αϊντραχτ 3, Ελσίνκι 1, Αμπερντίν 1.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook