Ο… «νόμος Εμπαπέ» είναι έτοιμος προς ψήφιση

Θέμα εβδομάδων είναι η μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ στην Ρεάλ Μαδρίτης και η προσωπική δικαίωση του Φλορεντίνο Πέρεθ, πλησιάζει.

Ο Ισπανός πρόεδρος των Μαδριλένων, είχε θέσει ως «προσωπικό στοίχημα» την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού και μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, τελικά τα κατάφερε και θα «ντύσει» στα λευκά τον κορυφαίο επιθετικό.

Ωστόσο, ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 θα έχει στους «μερένχες» αισθητά μειωμένες απολαβές σε ετήσια βάση και σε σχέση με τα χρήματα που εισέπρατε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Προκειμένου λοιπόν, να μειωθεί η οικονομική ζημία του Εμπαπέ, η κυβέρνηση της περιφέρειας της Μαδρίτης, είναι έτοιμη να ψηφίσει έναν νόμο που ονομάζεται «νόμος Εμπαπέ».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ισπανικός Τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα «Mundo Deportivo», η κυβέρνηση της περιφέρειας τη ισπανικής πρωτεύουσας θα εφαρμόσει έναν νέο νόμο, που προβλέπει την μείωση ορισμένων φόρων εισοδήματος για ξένες περιουσίες και επενδύσεις στην περιοχή της Μαδρίτης.

Πρόκειται για κάτι ανάλογο με τον περίφημο «νόμο Μπέκαμ», που δεν υφίσταται σήμερα, αλλά ήταν σαφώς επωφελής για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, αφού το ανώτατο όριο φορολογίας εισοδήματος για τους αλλοδαπούς εργάτες, είχε ορισθεί στο 24%. Η αυτόνομη κυβέρνηση της Μαδρίτης θέλει λοιπόν να επανεφαρμόσει αυτό το σύστημα, προκειμένου να προσελκύσει νέες ξένες περιουσίες και όλα δείχνουν ότι ο αρχηγός των «πετεινών», θα είναι ο πρώτος ωφελούμενος.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook