Κόουλ Πάλμερ: Πώς ο Γκουαρντιόλα «ευεργέτησε» την Τσέλσι… (vids, pic)

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια στον ημιτελικό του FA Cup κόντρα στην Τσέλσι, καθώς επικράτησε με 1-0 στο τέλος και προκρίθηκε ξανά στον μεγάλο τελικό, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Κόβεντρι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι πολίτες τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, όμως ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε τον Μπερνάρντο Σίλβα να σκοράρει και να στέλνει την ομάδα του στον τελικό.

Ο Καταλανός τεχνικός συνάντησε στον ημιτελικό ως αντίπαλο έναν ποδοσφαιριστή που είχε στα… χέρια του για αρκετά χρόνια και θεωρούνταν το νέο μεγάλο πρότζεκτ τόσο της Μάντσεστερ Σίτι όσο και του αγγλικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ο λόγος φυσικά για τον Κόουλ Πάλμερ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Σίτι, αφού δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, αλλά ούτε και τις εγγυήσεις που ζήτησε από τον Πεπ, με αποτέλεσμα να πάει στην Τσέλσι, έναντι 40.000.000 λιρών στο Λονδίνο.

Εκ του αποτελέσματος, ο Πάλμερ δικαιώθηκε και με το παραπάνω, αφού αποτελεί την… όαση στη φετινή Τσέλσι, τον ποδοσφαιριστή που έχει κάνει απίθανο step up και ηγείται της προσπάθειας που κάνουν οι μπλε. Η απόφαση του να φύγει από τη Σίτι ήταν ειλημμένη εδώ και περίπου δύο χρόνια, ο Πεπ Γκουαρντιόλα προσπαθούσε να τον μεταπείσει, όμως χωρίς να μπορέσει να του εγγυηθεί ότι θα έχει παραπάνω χρόνο συμμετοχής.

Ακόμη και να έμενε στους πολίτες όμως ο Πάλμερ δύσκολα θα είχε αυτή τη ραγδαία εξέλιξη στην καριέρα του, αφού στη Σίτι υπάρχουν πολλοί «μπαρουτοκαπνισμένοι» ποδοσφαιριστές που παίζουν στη θέση του. Παρά ταύτα, ο Γκουαρντιόλα τον ήθελε στο ρόστερ της ομάδας του, δεν κατάφερε να τον κρατήσει και ο Πάλμερ κάνει παπάδες στην Τσέλσι.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της Τσέλσι, έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες, ενώ έχει σε 28 παιχνίδια 20 γκολ και 9 ασίστ. Έχει «εκτοξεύσει» την αξία του και για αυτό τον λόγο η Τσέλσι του προσφέρει «τρελό» συμβόλαιο για ανανέωση που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο στον σύλλογο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάλμερ κατά μία έννοια επέλεξε σωστά να αφήσει τον Γκουαρντιόλα για τους μπλε και τον Ποτσετίνο και δικαιώθηκε, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό λάθος στην απόφαση του να μην δώσει χώρο σε πρώτη φάση στον νεαρό Άγγλο και εν συνεχεία να τον πείσει να παραμείνει…

Όσον αφορά τον ίδιο τον Πάλμερ εκτός από τη μαγική σεζόν που κάνει σε προσωπικό επίπεδο με την Τσέλσι, αναμένεται να είναι και στο Euro με την Αγγλία και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο ακόμη για να πάρει φανέλα βασικού από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Τα εντυπωσιακά στατιστικά του Πάλμερ

Πρώτος σκόρερ στην Premier League

Ο Κόουλ Πάλμερ εξελίχθηκε σε σούπερ σκόρερ για την Τσέλσι, καταγράφοντας ακόμη μια εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Έβερτον.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός σημείωσε τέσσερα γκολ (!) στο εμφατικό 6-0 της Τσέλσι επί της ομάδας του Μερσεϊσάιντ, έφτασε συνολικά τα 20 την φετινή σεζόν στην Premier League και έπιασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Μια μυθική χρονιά για τον 21χρονο ποδοσφαιριστή, που μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι από την Μάντσεστερ Σίτι στην Τσέλσι και έχει εξελιχθεί αναμφίβολα στην μεταγραφή της χρονιάς για τους «μπλε» του Λονδίνου.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook