Στη δημοσιότητα η συνομιλία διαιτητή-VAR για το γκολ της Μπαρτσελόνα που δεν μέτρησε (vid)

Με γκολ του Μπέλινγκχαμ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Ρεάλ πήρε τη νίκη-ανατροπή με 3-2 επί της Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά αγκάλιασε το φετινό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, αυτό που όλοι θα θυμούνται από το «clasico» είναι το γκολ της Μπαρτσελόνα το οποίο και δεν μέτρησε με τον διαιτητή να θεωρεί πως η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας έδωσε στη δημοσιότητα τη συνομιλία ανάμεσα στον διαιτητή και το VAR κατά τη διάρκεια της επίμαχης φάση του «el clasico», όταν και δεν μέτρησε γκολ της Μπαρτσελόνα λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Εκεί που κατέληξαν διαιτητής και VAR είναι πως δεν είχαν ξεκάθαρο πλάνο της συγκεκριμένης φάσης και έτσι δεν μπορούσαν να κρίνουν αν όντως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, κάτι που έφερε και τις αντιδράσεις του Τσάβι και των παικτών του μετά την λήξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Διαιτητής: Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει περάσει ολόκληρη.

VAR: Θα το τσεκάρουμε, Θέσαρ. Περίμενε λιγάκι.

Διαιτητής: Περιμένουμε. Δεν υπάρχει goal line technology. Περιμένουμε το VAR. Ίσως ήταν γκολ. To βλέπουμε. Όχι, δεν υπάρχει goal line technology.

VAR: Σέρχιο, σταμάτησε το την στιγμή που ο Λούνιν πιάνει την μπάλα και πήγαινέ το πίσω. Περίμενε ένα δευτερόλεπτο διότι το γυρίζουμε 360 μοίρες διότι δεν έχουμε πλάνο.

Διαιτητής: Περιμένουμε. Δεν γνωρίζουμε.

VAR: Το έχουμε σταματήσει, μας κρύβει το σώμα του Λούνιν. Περίμενε ένα δευτερόλεπτο. Ψάχνουμε ακόμα απόδειξη. Αυτό δεν μου κάνει, ούτε αυτό, ούτε αυτό, επόμενο, ούτε αυτό, ούτε αυτό…

Διαιτητής: Δεν βιαζόμαστε, είναι μια απόφαση πολύ σημαντική, δεν βιαζόμαστε. βλέπουμε όλες τις κάμερες.

VAR: Δεν έχουμε άλλες. Επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε άλλες κάμερες;

Διαιτητής: Δεν βιαζόμαστε. Το καλύτερό είναι να περιμένουμε, Πρέπει να περιμένουμε.

VAR: Θέσαρ, θα αρχίσουμε το παιχνίδι με κόρνερ, δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Δεν έχουμε καμία απόδειξη, άρα κόρνερ.

 

 

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook