Η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου επικύρωσε την πρόκριση της μαροκινής Μπερκάν στον τελικό του Κυπέλλου CAF

Στον τελικό, η Μπερκάν θα αντιμετωπίσει την αιγυπτιακή Ζάμαλεκ, στις 12 Μαΐου στο Μαρόκο, για τον πρώτο αγώνα, και στις 19 του ίδιου μήνα στην Αίγυπτο, για τη ρεβάνς.

Η Επιτροπή Συλλόγων της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF) επικύρωσε την πρόκριση της μαροκινής RSB (Renaissance Sportive de Berkane) στον τελικό του Κυπέλλου CAF 2023-2024, μετά την αποχώρηση της αλγερινής USMA (Union sportive de la Médina d’Alger), στο δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης CAF Κονφεντερέισον Καπ.

Με δελτίο τύπου της, η Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μαρόκου (FRMF) ανακοίνωσε ότι έλαβε, στις 2 Μαΐου 2024, αντίγραφο της απόφασης της αρμόδιας Επιτροπής της CAF σχετικά με τον αφρικανικό ημιτελικό, στον οποίο επικυρώνει την πρόκριση της Mπερκάν στον τελικό του Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την FRMF, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την επιβολή κυρώσεων στην αλγερινή ομάδα με ήττα 0-3, καθώς και την παραπομπή του θέματος στην πειθαρχική Επιτροπή για να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων κυρώσεων. Στον πρώτο αγώνα, η Επιτροπή είχε επιβάλει τις ίδιες κυρώσεις στην αλγερινή USMA, συνεπεία διαφωνίας σχετικά με τη φανέλα της μαροκινής Μπερκάν, στην οποία αποτυπωνόταν ο χάρτης του Μαρόκου, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Σαχάρας.

Στον τελικό του Κυπέλλου CAF, η Μπερκάν θα αντιμετωπίσει την αιγυπτιακή Ζάμαλεκ, στις 12 Μαΐου στο Μαρόκο, για τον πρώτο αγώνα, και στις 19 του ίδιου μήνα στην Αίγυπτο, για τη ρεβάνς.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook