Ρίτσαρντς: «Γράψαμε ιστορία στο Βίλα Παρκ – Ακόμα υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει»

Ο Ολυμπιακός απόψε (9/5, 22:00) υποδέχεται την Άστον Βίλα και θέλει να υπερασπιστεί το υπέρ του 4-2 από το πρώτο ματς του Μπέρμιγχαμ για να περάσει στον τελικό του Europa Conference League, που θα γίνει στην «Opap Arena» (29/5).

Ο Ομάρ Ρίτσαρντς, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων δεν θα αγωνιστεί στην ιστορική ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης», μίλησε στη βρετανική «Sun», τονίζοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν ιστορία στην πρώτη αναμέτρηση, αλλά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει για να έρθει η τεράστια πρόκριση στον τελικό.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Ρίτσαρντς στη «Sun»:

«Η Άστον Βίλα έχει τη βρετανική φιλοσοφία, παρόλο που βρίσκεται πίσω με δύο γκολ, δεν θα δεχτεί ποτέ ότι τέλειωσε η πρόκριση. Παίξαμε μόνο το πρώτο ημίχρονο της σειράς. Ξέρω ότι θα βγουν ακόμα πιο δυνατοί στη ρεβάνς και προειδοποίησα τους συμπαίκτες μου να είμαστε έτοιμοι για την αντεπίθεση.

Ήταν πολύ σημαντικό ότι φύγαμε από το Βίλα Παρκ με προβάδισμα δυο τερμάτων. Θα μας βοηθήσει πολύ στον Πειραιά, αλλά στη Βίλα πιστεύουν ότι μπορούν να το ανατρέψουν».

Για τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό ο τελικός: «Γράψαμε ιστορία την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας το πρώτο βήμα. Αλλά ακόμα υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει στο δεύτερο παιχνίδι. Όλοι είναι φυσικά ενθουσιασμένοι και ήταν μεγάλο επίτευγμα να κερδίσουμε στο πρώτο ματς. Παίξαμε χωρίς φόβο στο Βίλα Παρκ.

Βγήκαμε στο γήπεδο με ένα καλό πλάνο, μείναμε σε αυτό και είχαμε νωρίς επιτυχία. Η αυτοπεποίθησή μας ανέβηκε, το κάναμε δύσκολο για αυτούς και όταν εμφανίστηκαν οι ευκαιρίες μας, τις εκμεταλλευτήκαμε. Ο επιθετικός μας Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ τρικ και έδειξε πόσο καλός παίκτης είναι. Δεν σταμάτησε να τρέχει, αξιοποίησε τις ευκαιρίες και είναι ένα θηρίο».

Για το πώς κύλησε το ματς στο Βίλα Παρκ: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Άστον Βίλα μας υποτίμησε, παίξαμε πολύ καλά. Όταν επιστρέψαμε και σκοράραμε δύο φορές μετά το 2-2, κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας, και αυτό θα είναι σημαντικό πάλι στην έδρα μας. Υπήρχαν πολλές επιθέσεις από την πλευρά μου και προσπάθησα να μείνω στο παιχνίδι, να μην κάνω κάποια ανοησία. Μείναμε στο πλάνο μας και μας βγήκε. Πετύχαμε δύο γκολ και τα φτιάξαμε όλα».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook