Το Άνφιλντ αποχαιρετά τον Γιούργκεν Κλοπ

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ σχεδιάζουν ένα εντυπωσιακό κορεό για να αποχαιρετήσουν τον Γερμανό τεχνικό

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις όμορφες ιστορίες που «γεννά» το ποδόσφαιρο. Ιστορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν και… παραμύθια, με τον ήρωα να έχει πάντα περίοπτη θέση στην πλοκή της υπόθεσης.

Το τελευταίο λοιπόν παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ (αυτό κόντρα στην Γουλβς) είναι από εκείνα που χαρακτηρίζονται ιστορικά, γιατί πολύ απλά το συναίσθημα θα  «πλημμυρίσει» κάθε γωνιά του γηπέδου.

Αγαπήθηκε πολύ στο Λίβερπουλ ο Γερμανός τεχνικός ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε, αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι και το «αντίο» των οπαδών της αγγλικής ομάδας δεν θα μπορούσε να μην είναι ξεχωριστό.

Οι οπαδοί των «κόκκινων» έχουν ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό κορεό για να ευχαριστήσουν τον Κλοπ, για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα τους και γίνεται βεβαίως εύκολα αντιληπτό πως ο Γερμανός δύσκολα θα μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυα.

Δεν είναι όμως μόνο το κορέο στις τρεις εξέδρες του γηπέδου, αλλά και τα πανό που θα αναρτήσουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ «αποχαιρετώντας» έναν προπονητή που έγραψε ιστορία στον σύλλογο.

Με το τέλος του αγώνα ο Γερμανός προπονητής αναμένεται να κάνει τον γύρο του Άνφιλντ για τελευταία φορά θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να ζήσει ένα ακόμα standing ovation.

Αυτό βεβαίως θα είναι ξεχωριστό, όπως ξεχωριστή ήταν και η φωτογραφία που έβγαλε στο γήπεδο, με όλους τους εργαζόμενους στον αγγλικό σύλλογο, δείγμα κι αυτό μιας κουλτούρας που πρέπει να βρει μιμητές.

Η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου έχει ανακοινώσει πως ο Γερμανός τεχνικός θα μιλήσει στους οπαδούς της Λίβερπουλ θέλοντας ν’ αποχαιρετήσει κι αυτός με λόγια καρδιάς τον κόσμο των «reds».

Ο Κλοπ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, είναι ένας προπονητής που έκανε πολύ καλή δουλειά στο Άνφιλντ. Οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας, μετά από τριάντα χρόνια «ξηρασίας» ενώ έφτασε και την κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε μ’ έναν άνθρωπο που έγινε σύμβολο για την Λίβερπουλ, δεν ήταν απλά ένας προπονητής που κέρδισε τίτλους με τους «κόκκινους».

Σίγουρα οι τίτλοι έχουν μεγάλη σημασία και ειδικά το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν «καημός» για την αγγλική ομάδα. Ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε μ’ ένα ιδιαίτερο «δέσιμο» ανάμεσα στον Κλοπ και το κλαμπ.

Οι ιδέες του Γερμανού προπονητή για την πολιτική και τα «καυτά» κοινωνικά θέματα, ταύτισαν τον Κλοπ με τα μέλη του Kop.

Ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού έγινε επί της ουσίας ένα μέλος μιας τεράστιας κοινότητας κι όχι μόνο της ομάδας της Λίβερπουλ.

Και είναι προφανές ότι αυτή η στάση ζωής του Γερμανού τεχνικού, τον έκανε ακόμη πιο αγαπητό στις τάξεις των οπαδών του αγγλικού συλλόγου.

Οι στιγμές λοιπόν στο αυριανό παιχνίδι της Λίβερπουλ κόντρα στην Γουλβς θα είναι μοναδικές για τον Γερμανό τεχνικό και τους οπαδούς της Λίβερπουλ.

Για μια στιγμή, δεν υπάρχει λόγος να το περιορίσουμε. Οι στιγμές θα είναι δίχως άλλο μοναδικές για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook