Επίσημο: Παρελθόν ο Τσάβι από την Μπαρτσελόνα

Μετά από αρκετές παλινωδίες τους τελευταίους μήνες, η Μπαρτσελόνα έγραψε τον οριστικό «επίλογο» στη θητεία του Τσάβι στον πάγκο της.

Όπως γνωστοποίησαν οι Καταλανοί, ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, ενημέρωσε τον άλλοτε αρχηγό της ομάδας ότι δεν θα παραμείνει στη θέση του προπονητή για την αγωνιστική περίοδο 2024-25, κλείνοντας έναν κύκλο 2,5 ετών, μετά το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Σεβίλη, την Κυριακή 26/5.

Ο 44χρονος τεχνικός ανέλαβε τους «μπλαουγκράνα» σε μία πολύ δύσκολη καμπή, το Νοέμβριο του 2021, διαδεχόμενος τον Ρόναλντ Κούμαν. Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τους συνεπακόλουθους περιορισμούς, η Μπαρτσελόνα με τον Τσάβι έδειξε να ξαναβρίσκει τα «πατήματά της» και κατέκτησε τη La Liga την περίοδο 2022-23, ενώ παράλληλα κατάφερε να προωθήσει εξαιρετικά ταλέντα από τη «Μασία» στην πρώτη ομάδα.

 

Η φετινή χρονιά δεν ήταν το ίδιο καλή και στα μέσα της σεζόν, μετά από την εντός έδρας ήττα με 5-3 από τη Βιγιαρεάλ (27/1), ο Τσάβι γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι, παρότι είχε υπογράψει επέκταση συμβολαίου ως το 2025. Η ανακοίνωσή του λειτούργησε ως «αφύπνιση» για τους «μπλαουγκράνα», που βελτιώθηκαν, κέρδισαν έδαφος στο πρωτάθλημα και πέρασαν στα προημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκαν από την Παρί Σεν Ζερμέν, παρά τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι στο «Παρκ ντε Πρενς».

Στις 24 Απριλίου ο άλλοτε αρχηγός της Μπαρτσελόνα έκανε στροφή 180 μοιρών και αποφάσισε να παραμείνει στον πάγκο και για τη νέα σεζόν, όμως ο προγραμματισμός αποδείχθηκε δύσκολος. Ο Τσάβι ζητούσε μεταγραφές, η διοίκηση εξήγησε ότι δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους και ο 44χρονος τεχνικός προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα η Μπάρτσα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ρεάλ και τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Η τοποθέτηση αυτή, όπως γράφτηκε κατά κόρον στα ισπανικά ΜΜΕ, έκανε έξω φρενών τον Ζοάν Λαπόρτα, που αποφάσισε να δείξει ο ίδιος την… πόρτα της εξόδου στον Τσάβι και να στραφεί σε άλλες λύσεις, με επικρατέστερη αυτή του Γερμανού Χάνσι Φλικ.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook