Κουράκης: “Έχουμε μία νέα ομάδα που χτίστηκε από το μηδέν”

Η… ζωντανή ιστορία του ΠΑΟΚρουσώνα, Νίκος Κουράκης φιλοξενήθηκε στον αέρα του γηπεδούχου σταθμού της πόλης, Athletic Radio 104,2, μιλώντας για την αλλαγή προπονητή στην ομάδα και τον ειδικό ρόλο του στο ματς με τον Ιάλυσο την προσεχή Κυριακή.

Για όλους και για όλα μίλησε ο άνθρωπος που γνωρίζει τον ΠΑΟΚρουσώνα εξ απαλών ονύχων, Νίκος Κουράκης φιλοξενήθηκε στον αέρα του γηπεδούχου σταθμού της πόλης, Athletic Radio 104,2, μιλώντας για την αλλαγή προπονητή στην ομάδα και τον ειδικό ρόλο του στο ματς με τον Ιάλυσο την προσεχή Κυριακή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κουράκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη:

Για τον ρόλο που θα έχει ο ίδιος στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ιάλυσο

“Θα πάω στην Ρόδο με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Δημήτρη Τριβιζαδάκη όσο μπορώ με την εμπειρία μου αλλά αυτός θα έχει την τεχνική της καθοδήγησή της αν μέχρι τότε δεν έχει έρθει ο νέος τεχνικός. Ο ρόλος μου θα είναι συμβουλευτικός. Προσωπικά δεν θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική γιατί είναι μία ψυχοφθόρα δουλειά”.

Για τον Στέλιο Ανωγειανάκη

“Γνώριζε την ομάδα από πέρυσι αν και είχε δύσκολο έργο αφού άλλαξαν όλα. Το ξεκίνημά μας δεν ήταν καλό και στο 99% των περιπτώσεων την πληρώνει ο προπονητής. Ο κάθε προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα και δυστυχώς όση δουλειά και να κάνει κάποιος αν δεν έρχονται νίκες τότε όλα πάνε στράφι”.

Για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο διάδοχός του

“Θα πρέπει να την βοηθήσει κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Να τραβήξει την ομάδα. Να έχει προσωπικότητα και οντότητα. Δεν υπάρχει χρόνος να χτίσει από την αρχή. Έχουμε παίκτες καλά… σφουγγάρια και θα πρέπει να τους μεταδώσει άμεσα τις γνώσεις του”.

Για το ξεκίνημα του Κρουσώνα στο πρωτάθλημα και το ματς στην Ρόδο

“Το ξεκίνημά μας με μόλις ένα βαθμό σε δύο εντός έδρας ματς δεν κρίνεται πετυχημένο. Έχουμε μία νέα ομάδα που χτίστηκε από το μηδέν. Έχουμε πάντως καλό ρόστερ αλλά χρειάζεται χρόνος για να δέσουμε αν και πλέον δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.  Πάμε να παίξουμε στην Ρόδο το παιχνίδι μας και ελπίζω να τα πάμε και φέτος όσο καλά τα πήγαμε πέρυσι στα εκτός έδρας ματς. Ο Ιάλυσος έχει καλή ομάδα και ευτυχώς η διοίκηση κανόνισε να πάμε στηνΡόδο αεροπορικώς οπότε θα αποφύγουμε μεγάλη ταλαιπωρια. Θα πάμε να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Δεν είμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση αλλά ελπίζουμε από το ματς αυτό να αρχίσει η ομάδα να παίρνει τα… πάνω της”

Για τις άλλες Κρητικές ομάδες της Γ΄εθνικής

“Όλες οι ομάδες έχουν αλλάξει προπονητή. Υπέρχει πίεση. Το μεγάλο όνομα είναι σίγουρα ο ΟΦΗ αλλά δεν δείχνει στο γήπεδο την κυριαρχία του. Θα έπρεπε να έχει το παράδειγμα της ΑΕΚ στο μυαλό του. Έλπίζω να ανακάμψει γρήγορα και να επιστρέψει σύντομα εκεί που αξίζει. Δεν αρμόζει στην ιστορία του να παίζει στην Γ’ εθνική. Δίνει αίγλη στο πρωτάθλημα και ελπίζω να είναι περαστικός από το πρωτάθλημα. Και οι άλλες Κρητικές ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει ακλά αλλά ελπίζω να βρουν τον δρόμο τους”.

Για το φετινό πρωτάθλημα

“Είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει ομάδα που θα κερδίσεις εύκολα. Ο ΟΦΗ δεν είναι σε καλή κατάσταση και ακόμα δεν έχουν ξεχωρίσει οι ομάδες της κορυφής”.

Για τον ίδιο

“Είμαι στρατιώτης του Κρουσώνα. Δεν είμαι στην κατάσταση που ήμουν παλαιότερα αφού ο χρόνος είναι ανίκητος. Όοσ μπορώ θα παίζω και θα βοηθάω”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook