Ο Ράικο Γιάνγιανιν στον Athletic Radio 104,2

Ο Ράικο Γιάνγιανιν μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ αλλά και για την μάχη της ομάδας του Κρουσώνα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράικο Γιάνγιανιν στην εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη

Για τον ΠΟΑ και το δέσιμο του με την ομάδα: “Βγήκαν κάποιοι παίκτες που έπαιξαν μετά στην Σούπερ Λιγκ όπως οι Τριανταφύλλου, Τζανής, Ρουμπάκης, Σηφάκης. Πάντα σκέφτομαι τον ΠΟΑ, ακόμα και όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, όταν ερχόμουν στο Ηράκλειο πήγαινα και έβλεπα παιχνίδια. Έκανε καλή δουλειά με την ακαδημία ενώ βοήθησε πάρα πολύ και ο Σωτήρης Συνάνης”.

Για την επιστροφή του στην Κρήτη: “Είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, αυτό αποφάσισα και έτσι ήρθαν τα πράγματα. Ευτυχώς που όλα αυτά, τα έζησα στην Κρήτη. Είναι ευχάριστο για εμένα το γεγονός ότι είμαι εδώ”.

Για την αποχώρηση του από την Επισκοπή: “Δεν γνωρίζω τι συνέβη πραγματικά, να ρωτήσετε άλλους. Στην Ελλάδα είμαστε, έχουμε δει και χειρότερα πράγματα. Υπάρχουν και χειρότερες καταστάσεις με άλλους προπονητές που έμειναν δύο, τρεις ή και πέντε ημέρες”.

Για την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ: “Έπαιξε ρόλο η αγάπη μου για την Κρήτη ώστε να έρθω στον Κρουσώνα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ρίσκο. Δεν είναι ζωή ή θάνατος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο άθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα. Άργησε, όπως οι περισσότερες ομάδες όμως είναι ακόμα αρχή γιατί υπάρχουν 26 παιχνίδια.

Για την μάχη της παραμονής: “Η κατηγορία, εκτός από δυο με τρεις ομάδες, όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Υποβιβάζονται επτά ομάδες και σίγουρα δεν είναι εύκολα. Βρήκα παίκτες με όρεξη και αυτοπεποίθηση, χάσαμε άδικα ένα παιχνίδι και την Κυριακή έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάθε Κυριακή θα δίνουμε μάχες. Σε κάθε παιχνίδι πάμε για να κερδίζουμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα, όπου και να πηγαίνουμε. Υπάρχουν παραδείγματα και δεν είμαστε ούτε καν στο πέμπτο παιχνίδι. Τα πλαστικά γήπεδα δεν είναι για να αγωνίζονται ομάδες Γ Εθνικής. Είναι καλύτερο για μικρά παιδιά που αρχίζουν να μαθαίνουν ποδόσφαιρο”.

Για την διαιτησία του Μπερτάκη στο ματς με την Επισκοπή: “Μετά από 20 χρόνια που έφυγα από την Γ Εθνική, πίστευα ότι είχα δει τα χειρότερα. Δυστυχώς μετά από 20 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα ή έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Έχω καθίσει σε ξερά γήπεδα χωρίς πάγκους και αποδυτήρια αλλά εγώ τουλάχιστον δεν το έχω δει ξανά. Όλοι που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, πρέπει να μάθουμε να ασχολούμαστε με την διαιτησία. Η διαιτησία είναι σαν το “μνημόνιο” που ζουν οι Έλληνες. Θέλουμε να το αλλάξουμε αλλά δεν μπορούμε”.

Για την παρουσία του ΟΦΗ στην Γ Εθνική: “Έχουν υπάρξει και άλλες, μεγάλες, ομάδες που έχουν πέσει κατηγορία. Για εμένα είναι παράξενο, δεν το περίμενα, ότι θα έπαιζαν αντίπαλοι ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα που έχει πετύχει πολλά πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τώρα, δυστυχώς, είναι στην ίδια κατηγορία με την Κηφισιά, την Γλυφάδα και άλλες ομάδες. Δυστυχώς, πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι όσοι αγαπάμε τον ΟΦΗ και ζήσαμε καλές στιγμές στην ομάδα”.

Για τον ΟΦΗ και τον στόχο της ανόδου: “Όλοι ελπίζουν ότι η ομάδα θα βγει όμως δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Ο ΟΦΗ δεν είναι όπως η ΑΕΚ που ανέβηκε αμέσως τις δύο επόμενες κατηγορίες. Έχει πέντε – έξι παίκτες που έχουν παίξει στην Σούπερ Λιγκ όμως δεν έχει μεγάλη διαφορά με κάποιες άλλες ομάδες. Επίσης, όλες οι ομάδες θα θέλουν να κερδίζουν τον ΟΦΗ και θα παίζουν σε μικρά γήπεδα. Αν παραμείνει και το -6, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ειδικά εκτός έδρας, γιατί εντός δύσκολα ή εύκολα θα τα κερδίσει”.

Για το παιχνίδι της Κυριακής: “Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που θα παίξουν καλά στο φυσικό χόρτο. Έμαθα ότι με τον Ιάλυσο η ομάδα πήγε καλά απέναντι σε μια ομάδα που έχει στόχο την άνοδο. Είναι ωραία να παίζεις σε ένα γήπεδο όπως του ΟΦΗ, κάποια παιδιά δεν έχουν αγωνιστεί σε μια τέτοια έδρα. Σίγουρα, ο ΟΦΗ θα έχει μεγαλύτερο άγχος”.

Για το διαζύγιο του Εργοτέλη με τον Γιάσμινγκο Βέλιτς: “Εδώ στην Ελλάδα αν μείνεις 3 μήνες, είσαι καλός προπονητής (σημ. γέλια). Τι άλλο να πω;”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook