Μίχος: “Ρε γαμώτο είναι κρίμα να παίζει ο ΟΦΗ…”

Ο τεχνικός του Ιάλυσου μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ευχήθηκε τα καλύτερα στον φίλο του, όπως χαρακτηριστικά είπε, Νίκο Γκουλή ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αφαίρεση των έξι βαθμών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μίχος στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη

Για το ξεκίνημα του Ιάλυσου: “Όλη η δουλειά και ο σχεδιασμός έγινε με σκοπό. Να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα ώστε στην συνέχεια να έχουμε την άνεση να δουλέψουμε περισσότερο και να μην έχουμε άγχος. Και ουσιαστικά αυτός είναι ο στόχος της ομάδας, να απεγκλωβιστεί από τις περιπέτειες γιατί υποβιβάζονται πολλές ομάδες και το δεύτερο κομμάτι να έχουμε μόνο Έλληνες ομάδες, το 80% να είναι παίκτες από τα Δωδεκάνησα ώστε να δημιουργηθεί ένας κορμός για τα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος, άσχετα με το ότι είμαστε ψηλά στην βαθμολογία”.

Για το ρόστερ της ομάδας της Ρόδου: “Διαθέτουμε έμπειρους παίκτες αλλά Έλληνες. Είμαι από τους προπονητές που πιστεύουν στο ελληνικό στοιχείο και πρέπει να τους δοθεί εμπιστοσύνη για να δουλέψουν. Επιπλέον, πέρα από το οικονομικό, είναι και πρακτικό το κομμάτι καθώς χρειάζεται να υπάρχουν Έλληνες παίκτες”.

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: “Για εμένα, τους παίκτες μου και όλο το νησί ήταν τιμή να υποδεχτούμε τον ΟΦΗ. Ναι λέγαμε να μην χάσουμε αλλά πιστεύαμε και το λέγαμε από μέσα μας “ρε γαμώτο είναι κρίμα να αντιμετωπίζουμε τον ΟΦΗ”. Το γήπεδο μας γέμισε με μια αύρα που την βγάζει ο ΟΦΗ. Είναι ο ΟΦΗ όπως και να το κάνουμε”.

Για την ισοπαλία της Κυριακής: “Με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα, έλειπε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, είχα και τους Κοιλιάρα, Μαθιό που δεν προπονήθηκαν και τους τιμάει που έβγαλαν όλο το παιχνίδι. Με όλα αυτά τα δεδομένα, μας ενδιέφερε να μην χάσουμε το παιχνίδι”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Τον είδα στο παιχνίδι με την Γλυφάδα. Εκεί έβγαλε περισσότερα πράγματα από ότι με εμάς. Εγκλωβίσαμε κάποιους παίκτες που είναι μεγαλύτερης κατηγορίας και πιστεύω ότι ο φίλος μου, ο Νίκος Γκουλής θα βάλει περισσότερα επιθετικά πράγματα γιατί είναι στην ομάδα μόλις τρεις εβδομάδες. Μόλις δοθεί ο χρόνος θα βάλει στο παιχνίδι του ΟΦΗ ακόμα περισσότερα πράγματα”.

Για το μηδέν παθητικό του Ιάλυσου: “Είναι η συνολική εικόνα της ομάδας. Έχουμε καλό βαθμό συγκέντρωσης, πειθαρχία και δεν δίνουμε πολλά στημένα στον αντίπαλο γύρω από την περιοχή μας. Μέχρι στιγμής πάει καλά και δεν το έχουμε πληρώσει. Έχουμε σωστή συγκέντρωση, οι γραμμές μας είναι κοντά και δεν δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Δεχόμαστε μέχρι στιγμής 5 επιθέσεις ανά παιχνίδι και έχουμε μηδέν παθητικό. Παράλληλα κάνουμε 4-5 επικίνδυνες επιθέσεις σε κάθε παιχνίδι και πετυχαίνουμε 1 γκολ. Αυτό σημαίνει ότι είναι ποιοτικές οι επιθέσεις μας, με αυτό το πλάνο πάμε μέχρι να είμαστε έτοιμοι να πάμε στο επόμενο επίπεδο. Αυτό είναι το παιχνίδι του Ιάλυσου που κρίνεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Και γκολ να δεχτεί κάποια στιγμή ο Ιάλυσος, πάλι θα είμαστε μια σφιχτή ομάδα που θα δέχεται δύσκολα γκολ. Με τον χρόνο θα βάλουμε και άλλες επιθετικές επιλογές, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο με παιδιά που ψάχνουμε για να έρθουν ώστε να έχουμε επιπλέον λύσεις”.

Για το -6 στον ΟΦΗ: “Υπάρχει μια αδικία στον τέταρτο όμιλο. Θα πρέπει το -6 του ΟΦΗ να ξεκαθαρίσει. Είναι άδικο και για τον ΟΦΗ αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό το στοιχείο δεν πρέπει να αιωρείται στον αέρα. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα αυτή η υπόθεση. Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να αντέξουν όπως η Κηφισιά. Η Τριγλία έχει καλή ομάδα, δεν γνωρίζω αν θα αντέξει οικονομικά. Το ίδιο και ο Φωστήρας. Εμείς έχουμε καλή οικονομική διαχείριση δεν γνωρίζω μέχρι που θα αντέξουμε. Θα κάνουμε δύο μεταγραφές, τις ψάχνουμε από τώρα για να κάνουμε καλύτερη την ομάδα. Αυτό που λέω και με την διοίκηση είναι ότι πρέπει να είναι αξιόπιστες επιλογές και όταν λέμε να κάνουμε την υπέρβαση, να εννοούμε ότι είναι υπέρβαση. Να μην γκρεμοτσακιστεί το μπάτζετ για να πούμε ότι κάνουμε την υπέρβαση και στο τέλος επιστρέψουμε στο τοπικό. Ο Ιάλυσος δεν είναι ΟΦΗ και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα”.

Για τον ΟΦΗ και τα επόμενα παιχνίδια: “Εμείς σπάσαμε το σερί του ΟΦΗ αλλά εκείνος μπορεί να κάνει 5-6 σερί νίκες και να βρεθεί στην κορυφή γιατί παίζουμε μεταξύ μας και θα χαθούν βαθμοί. Εγώ επιμένω ότι οι βαθμοί κερδίζονται και χάνονται μέσα στο γήπεδο, όχι στα γραφεία. Όλες οι ομάδες πρέπει να ξεκινούν από το μηδέν και όχι με -6. Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στα γραφεία αλλά στα γήπεδα. Βλέπουμε ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά, δεν πρέπει να το αλλάξουμε ρε γαμώτο; Εύχομαι στον φίλο μου το Νίκο τον Γκουλή να του πάνε όλα καλά γιατί αν του πάνε όλα καλά, θα πάνε όλα καλά και στον ιστορικό ΟΦΗ”.

Για το παιχνίδι με τον Ερμή Ζωνιανών: “Ξέρουμε ότι θα δεχτούμε πίεση, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια αγωνιστικά προβλήματα που έχουμε. Διαφορετικά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις από όλα τα παιδιά στα οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook