“Ο ΟΦΗ δεν δείχνει ότι είναι ομάδα – φόβητρο”

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο Ερμής θα πετύχει τον στόχο της παραμονής ενώ για τον ΟΦΗ επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός στα παιχνίδια εκτός έδρας.

“Ο Ερμής θα σωθεί φέτος γιατί πρόκειται για ένα οργανωμένο σωματείο που είναι υψηλών προδιαγραφών. Εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε να πάρουμε στα “χαρτιά” κανένα παιχνίδι. Ο Ερμής έχει ατυχίες με τα παιδιά που τραυματίστηκαν, υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες. Όπως ο ΟΦΗ έχει το “Γεντί Κουλέ”, έτσι και ο Ερμής έχει τα Ζωνιανά” ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού του Ερμή Ζωνιανών μιλώντας στον Athletic Radio 104,2.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον φετινό ΟΦΗ τόνισε ότι “ο ΟΦΗ δεν έχει καμία δουλειά εδώ αλλά δυστυχώς δείχνει ότι δεν είναι η ομάδα – φόβητρο και ίσως αυτό έχει περάσει σε όλους τους αντιπάλους. Κακά τα ψέμματα, όταν μια ομάδα έχει το -6 τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Έχει αγωνιστεί εκτός έδρας 4 φορές και έχει κερδίσει 1 φορά. Αυτό δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και αν ισχύσει το -6 θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία. Αν δεν ισχύσει το -6 νομίζω ότι θα τερματίσει πρώτος. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τον ΟΦΗ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη

Για την μέχρι τώρα παρουσία του Ερμή Ζωνιανών στο πρωτάθλημα: “Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει παίξει εκτός έδρας τα 4 από τα 5 παιχνίδια και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας για μια νεοφώτιστη ομάδα. Δεν μας έχει βάλει από κάτω όμως και δεν σου κρύβω ότι είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την ομάδα μας. Έχουμε το απόλυτο μέσα στα Ζωνιανά, έστω σε ένα παιχνίδι και η δική μου φιλοσοφία είναι ότι ομάδα που δεν κερδίζει μέσα στην έδρα της, δεν μπορεί να σωθεί. Εμείς θα σωθούμε μέσα από τα Ζωνιανά. Πιστεύω ότι σε αυτήν την κατηγορία καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει 5 με 6 διπλά. Το εκτός έδρας θέμα είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες. Είναι μια έδρα που αποτελεί το δυνατό χαρτί μας και είμαι πεπεισμένος ότι δεν φοβόμαστε κανέναν, μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους”.

Για την αναποτελεσματικότητα εκτός έδρας: “Σε όλα τα παιχνίδια αξίζαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Στον Φωστήρα χάσαμε με μια φάση, στο Ηράκλειο το σκορ είναι πλασματικό και στον Κρουσώνα αφού δεν εκμεταλλευτήκαμε το πρώτο ημίχρονο, δεχτήκαμε το γκολ και χάσαμε αν και θεωρώ πως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία”.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: “Προσπαθούμε να κρατηθούμε καλά σε ψυχολογική κατάσταση γιατί όταν μια ομάδα κάνει δύο εκτός έδρας ήττες και μετά χάνουμε το Κρητικό ντέρμπι, τότε πρέπει να υπάρξει ανάκαμψη. Για εμάς δεν έχει χαθεί τίποτα. Δεν λέει κάτι για εμάς το γεγονός ότι ομάδες που έχουν 1 ή 2 βαθμούς ψηλότερα. Είμαι πεπεισμένος ότι από την Κυριακή θα ξεκινήσει η αφετηρία για μια νέα αρχή”.

Για το γεγονός ότι ακολουθεί το πρόγραμμα του ΟΦΗ: “Δεν θέλω να βάλω στο μυαλό μου αυτόν τον παράγοντα. Είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να μπούμε. Πρέπει να κοιτάζουμε την ομάδα που αντιμετωπίζουμε την Κυριακή και αν θέλεις, το μόνο θετικό είναι ότι έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για τον αντίπαλο μας λόγω του ότι αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ και τα παιχνίδια είναι τηλεοπτικά”.

Για τον Ιάλυσο: “Θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη ποιότητα αλλά έχει βρει τον ρόλο της. Δεν είναι τυχαίο το ότι δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ. Άρα, κάτι κάνουν σωστά και βάσει αποτελεσμάτων τους βγαίνει. Δεν θεωρώ ότι είναι ομάδα – φόβητρο που θα σε βάλει να χάσεις την μπάλα. Έχω την εντύπωση ότι αν ο Ιάλυσος χάσει θα δημιουργηθούν άλλα ζητήματα. Όπως είπα στα παιδιά, το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η νίκη μέσα στο σπίτι μας και μετά ότι θα γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα της σπάσουμε το αήττητο. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, η βαθμολογία δεν λέει την αλήθεια στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά στο τέλος”.

Για τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο: “Ο ΟΦΗ είναι καλύτερος και από τον Φωστήρα και από την Κηφισιά. Η Κηφισιά έχει αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια και έχει υποστεί τρεις ήττες. Ο Φωστήρας δεν μου έκανε τρομερή εντύπωση. Μια ομάδα που μπορεί να ξεπεταχτεί στην πορεία του πρωταθλήματος που μπορεί να μην έχει το όνομα ή την φανέλα και αναφέρομαι στην Τριγλία Ραφήνας. Δεν έχουμε παίξει αλλά επειδή μου αρέσει να πληροφορούμαι για όλες τις ομάδες αλλά αν θέλεις την γνώμη μου πιστεύω ότι δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού”.

Για την εικόνα του ΟΦΗ εκτός έδρας: “Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ πρέπει να γίνει αποτελεσματικός στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μέσα στο “Γεντί Κουλέ” πιστεύω ότι άντε να κάνει μια γκέλα, θα πάρει 42 βαθμούς. Εκτός έδρας θα πρέπει να πάρει 15 βαθμούς για να πάρει την άνοδο”.

Για τον ΟΦΗ: “Για τον ΟΦΗ μπορεί να μην τρομάζει αλλά θεωρώ ότι οι περισσότερες ομάδες είναι ισάξιες και όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Λόγω ονόματος θεωρώ ότι ο ΟΦΗ είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Αγωνιστικά μπορεί να μην βρίσκεται ακόμα. Η αίσθηση μου είναι ότι είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Όλοι θα παίζουν έναν τελικό κάθε Κυριακή και ο ΟΦΗ δεν θα βρει αδιάφορες ομάδες. Η αλήθεια είναι πως ο ΟΦΗ δεν ξεχωρίζει, αγωνιστικά, μέχρι τώρα. Για εμένα είναι και παραμένει το μεγάλο φαβορί και στην πορεία όλες αυτές οι ομάδες δεν θα αντέξουν. Αν τον Γενάρη δούμε φοβερές αλλαγές στα ρόστερ τότε αυτό είναι άλλο θέμα. Μπορεί να δούμε ένα άλλο πρωτάθλημα από τον Γενάρη και μετά”.

Για την παρουσία των Κρητικών ομάδων: “Επισκοπή και Κρουσώνας δεν έχουν ξεκινήσει καλά. Έχουν φύγει 4 ματς στην έδρα τους που δεν τα έχουν κερδίσει. Βρίσκονται σε μεγαλύτερη πίεση από ότι βρισκόμαστε εμείς. Υποβιβάζονται επτά ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα πέσουν και καλές ομάδες. Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω δει κακή ομάδα. Ποιον θα πεις αδύναμο κρίκο; Τον ΠΑΟΚ; Δεν είναι. Την Γλυφάδα; Έχει δεχτεί 1 γκολ, πέραν του αγώνα με τον ΟΦΗ. Άρα, δυστυχώς από τις επτά ομάδες που υποβιβάζονται, οι τέσσερις με πέντε θα είναι καλές ομάδες. Γιατί να βγαίνουν δύο από τα τοπικά πρωταθλήματα και να υποβιβάζονται επτά; Είναι τραγικός ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Δεν είναι δίκαιο για τις ομάδες της κατηγορίας που κάνουν επενδύσεις”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook