“Πρότυπο οργάνωσης ο Ερμής Ζωνιανών”

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ερμή Ζωνιανών ο Νίκος Κατσικοκέρης σε δηλώσεις του στον Athletic Radio 104,2 τονίζοντας ότι “θέλω να γίνω πάλι ο παλιός Νίκος για να δείξω τι αξίζω”.

Αρχικά ο Νίκος Κατσικοκέρης είπε πως “το καλό είναι ότι και η ομάδα κέρδισε και εγώ έβαλα μαζεμένα τρία γκολ. Σημασία έχει όμως η νίκη και όχι πόσα γκολ έβαλα εγώ” ενώ για την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας υπογράμμισε ότι “γενικά υπήρχε μια άσχημη εικόνα στην ομάδα με την έννοια ότι δεν είχαμε πάρει κάποιον βαθμό εκτός έδρας. Δουλεύαμε πολύ σκληρά αλλά αυτό δεν φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Μελετήσαμε πολύ τον Ιάλυσο, είδαμε και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Όλα τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ, είχαμε και τον κόσμο στο πλευρό μας γιατί πιστεύω ότι η έδρα δίνει την παραμονή, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Σκοράραμε νωρίς και καταφέραμε να διώξουμε το άγχος από πάνω μας”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κατσικοκέρης στον Athletic Radio 104,2

Για τον κόσμο στα Ζωνιανά: “Γενικά οι άνθρωποι στα Ζωνιανά μεταφέρουν ένα συναίσθημα που σου το μεταδίδουν για να βγάλεις πάθος και δύναμη. Σε συνδυασμό με το ότι η ομάδα διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, βγαίνει αυτή η εικόνα μέσα στο γήπεδο. Δεν πιστεύω ότι μας υποτίμησε ο Ιάλυσος, διαθέτει μια καλή ομάδα και εκείνοι μπήκαν δυνατά. Όμως, εμείς το πιστέψαμε περισσότερο και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη”.

Για το τι ένιωσαν μετά το 3-1: “Δεν υπήρξε φόβος αλλά μια ανησυχία. Παίζαμε και με παίκτη λιγότερο, όμως παρ όλα αυτά δεν φοβηθήκαμε. Ο Ιάλυσος είχε ένα γκολ που ακυρώθηκε, έχασε πέναλτι όμως και εμείς είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε και άλλα γκολ”.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: “Μετά το παιχνίδι με την Επισκοπή έχουμε τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια και πρέπει να δώσουμε εκεί βαρύτητα ώστε να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο με πολλούς βαθμούς”.

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Επειδή υποβιβάζονται επτά ομάδες πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο τέλος. Όλες οι ομάδες διαθέτουν καλούς παίκτες και θέλουν να παίρνουν βαθμό ή βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα υπάρχει στην κατηγορία το όνομα του ΟΦΗ που είναι το φαβορί αλλά στις εποχές που ζούμε όλοι θέλουν να κερδίζουν και δεν σκέφτεται κανένας.

Για τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ πρέπει να φύγει γρήγορα από αυτήν την κατηγορία ώστε να μην αγωνίζεται εδώ. Δεν είναι για την Γ Εθνική ο ΟΦΗ και πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο ότι είναι το φαβορί”.

Για το ποια ομάδα του έχει κάνει εντύπωση: “Την μεγαλύτερη εντύπωση μου έχει κάνει η Κηφισιά και αργά ή γρήγορα θα είναι μια ομάδα που θα ξεχωρίσει και θα είναι δύσκολο να την κερδίσει κάποιος είτε εντός, είτε εκτός έδρας”.

Για το τι παίζει ρόλο στο πρωτάθλημα: “Παίζουν μεγάλο ρόλο πολλοί εξωαγωνιστικοί παράγοντες όπως τα γήπεδα και η διαιτησία. Κακά τα ψέμματα παίζουν ρόλο οι αγωνιστικοί χώροι γιατί είναι διαφορετικό να παίζεις σε ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα ή πλαστικό, αν είναι μεγάλο ή μικρό το γήπεδο”.

Για την οργάνωση του Ερμή Ζωνιανων: “Το κλίμα δεν ήταν κακό αλλά κάπως νωθρό γιατί η ομάδα έδειχνε καλά στοιχεία από τα φιλικά και αυτό δεν έβγαινε στα επίσημα. Ο Ερμής είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, έχει βλέψεις για να κάνει μεγαλύτερα βλέμματα και το σημαντικό στην εποχή που ζούμε είναι ότι είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους παίκτες”.

Για τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί στην Γ Εθνική: “Υπήρχαν προτάσεις και άλλες ομάδες αλλά οι άνθρωποι του Ερμή μου έδειξαν ότι η ομάδα θέλει να στηριχθεί πάνω μου και αυτόν τον τρόπο τον ζω καθημερινά. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα είναι κύριοι απέναντι μου. Ήθελα να δείξω ποιος και τι είμαι. Αν είναι να κάνω το παραπάνω βήμα ξανά, εγώ είμαι εδώ και θα το κάνω”.

Για τον εαυτό του: “Ποτέ δεν έχω προσπαθήσει για το καλύτερο. Δεν το θεωρώ πισωγύρισμα αλλά το σημαντικότερο είναι το οικονομικό. Βλέπουμε ομάδες στην Σούπερ Λιγκ ή στην Β Εθνική να μην παίρνουν χρήματα και να παίζουν απλά. Θέλω να σκοράρω όσα περισσότερα γκολ μπορώ και αν είμαι ο παλιός Νίκος να καταφέρω να πάω σε μεγαλύτερες κατηγορίες”.

Για το αν μετάνιωσε που επέλεξε την ΑΕΚ αντί για τον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2012: “Μπαίνουν πολλοί παράγοντες σε αυτήν την κουβέντα. Οι επιλογές δεν ήταν προσωπικές. Ο ΟΦΗ με είχε προσεγγίσει τότε αλλά πιστεύω ότι τα πρόσωπα και οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες για να τον δελεάσουν μόνο με το όνομα του συλλόγου”.

Για τον Εργοτέλη: “Ο Εργοτέλης θα είναι πάντα ένα κομμάτι της καριέρας μου γιατί υπάρχουν άνθρωποι που την αγαπούν. Προσπαθεί ξανά να στηριχθεί στα δικά του παιδιά, προωθεί παίκτες από την ακαδημία και δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία. Μακάρι να πετύχει τον στόχο της ανόδου αλλά διαθέτει νεαρούς παίκτες που δεν γνωρίζω αν θα αντέξουν την πίεση και σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα τότε δεν σου επιτρέπουν να είσαι συγκεντρωμένος μέσα στο γήπεδο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook