“Είναι λεβεντιά και κουλτούρα να έρθει στα Ζωνιανά ο ΟΦΗ”

Ο πρόεδρος του Ερμή Ζωνιανών Γιάννης Κάββαλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, τόνισε ότι τα Ζωνιανά ζουν και αναπνέουν για το ματς και έκανε αποκαλύψεις για επαφές με ΕΠΟ αλλά και γιατί η αναμέτρηση με την ΑΕΚ έγινε στο Ρέθυμνο.

“Η ομάδα μας παίζει στην φυσική της έδρα και αυτό το παιχνίδι θα γίνει οριστικά και αμετάκλητα στα Ζωνιανά. Είναι μεγάλη τιμή για το χώριο μας και την ομάδα μας να φιλοξενήσει ένα μεγάλο και ιστορικό σωματείο όπως είναι ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ έχει τα πρωτεία στην Κρήτη, άσχετα με την μαύρη σελίδα της παρουσίας του στην Γ Εθνική” είπε αρχικά ο πρόεδρος του Ερμή που στην συνέχεια μίλησε για το ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν έγινε στα Ζωνιανά: “Οι πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού ήταν γιατί να μην παίξει και η ΑΕΚ στα Ζωνιανά. Ήταν κομβικής σημασίας το παιχνίδι, φοβόμαστα το ξένο στοιχείο, από την Αθήνα ενώ συνέβησαν και άλλα πράγματα που δεν μπορώ να τα πω στον αέρα. Και αποφάσισα τότε να προφυλάξω την ομάδα και το χωριό. Κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορούσαν να τους έλεγξω, μας ανάγκασαν να πάει το παιχνίδι στο Ρέθυμνο”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8”

Για το πως θα υποδεχτεί ο Ερμής τον ΟΦΗ: “Με τον ΟΦΗ δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ίσα – ίσα ανδρωθήκαμε και γαλουχηθήκαμε ποδοσφαιρικά. Ο ΟΦΗ μας βοήθησε και τον ευχαριστώ δημόσια γιατί μας παρείχε το ΒΑΚ για να προπονούμαστε. Είναι τιμή να γίνει το παιχνίδι στα Ζωνιανά και να δουν οι κατοικοί του χωριού από κοντά μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε να κάνουμε με φίλους του ΟΦΗ που τους γνωρίζουμε, τους βλέπουμε κάθε μέρα. Η ομάδα πορεύεται μέσα από το Ηράκλειο και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Καλούμε όλο τον υγιή κόσμο του ΟΦΗ να έρθει στο χωριό και να τον φιλοξενήσουμε ανάλογα”.

Για την προσπάθεια που γίνεται στα Ζωνιανά: “Τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια που υπηρετούμε το σωματείο, προσπαθούμε μέσα από τον αθλητισμό να περάσουμε ένα καλό μήνυμα μέσα στο χωριό. Μόνο έτσι μπορεί να πάει ψηλά το χωριό και πραγματικά οι φίλαθλοι του Ερμή είναι άξιοι συγχαρητηρίων που έχουν συμβάλει τα μέγιστα. Για παράδειγμα, στην Επισκοπή προκληθήκαμε από τον πρόεδρο της Επισκοπής και όμως, οι φίλαθλοι μας συμπεριφέρθηκαν άψογα και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Κάτι καλό γίνεται στην ομάδα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Έχουμε ένα σταθερό συμβούλιο τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς η Πολιτεία δεν έχει μάτια να δει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”

Για το ενδεχόμενο να γινόταν το παιχνίδι στο Παγκρήτιο Στάδιο: “Πριν από μια εβδομάδα τηλεφώνησα να γίνει το παιχνίδι στο Παγκρήτιο και ζήτησα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να αποδεκτεί το αίτημα μας. Μπορούσαμε να μαζέψουμε 4.000 κόσμο και να μπορέσει η ομάδα να ανασάνει οικονομικά. Έχουμε 12 ταξίδια εκτός Κρήτης και δεν έχουμε έσοδα. Γιατί να μην μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε στο καλύτερο γήπεδο της Κρήτης; Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων. Η ΕΠΟ ισχυρίζεται ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί σε διαφορετικό νόμο. Αυτό δεν ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία εν αντιθέσει με τις ΠΑΕ που μπορούν να παίξουν όπου θέλουν. Απαγορεύεται να δώσουμε το παιχνίδι σε άλλο νομό και αν το κάναμε αυτό, θα μπορούσε να βρεθεί οποιαδήποτε ομάδα και να καταθέσει ένσταση εις βάρος μας”.

Για τις υποδομές στο γήπεδο ώστε να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο: “Μας προβληματίζει το γεγονός ότι το γήπεδο δεν έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις αλλά δεν θα γίνει το παραμικρό. Ο κόσμος θα έρθει για να απολαύσει το ποδόσφαιρο. Τώρα αν βρεθούν κάποιοι τρελαμένοι που θα αρχίσουν να βρίσουν τα Ζωνιανά τι να πω εγώ, γνωρίζουν ότι πάνε σε ένα μέρος που δεν ανέχονται και πολλά. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον ΟΦΗ και τον κόσμο του. Θα γράψει ιστορία το γεγονός ότι ο ΟΦΗ θα έρθει στα Ζωνιανά. Μπορεί να μην είναι θέμα χρημάτων αλλά λεβεντιάς και κουλτούρας το να έρθει στο χωριό ο ΟΦΗ. Δυστυχώς δεν υπάρχουν κινητές εξέδρες για να τις φέρουμε στο γήπεδο. Ψαχτήκαμε σε ολόκληρο το νησί αλλά δεν βρήκαμε τίποτα”.

Για το “οκ” της Α.Δ. Ρεθύμνου: “Δεν χρειάζεται καν αστυνομία για τον υγιή κόσμο που θα έρθει στα Ζωνιανά. Το χωριό είναι το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Τώρα αν χάσει κανένας την ταυτότητα του στο Ηράκλειο και έρθει στα Ζωνιανά να την ψάξει, εγώ τι να πω”

Για την μέχρι τώρα πορεία του Ερμή Ζωνιανών: “Ο Ερμής έχει σταθεί άτυχος σε όλα τα παιχνίδια. Η βαθμολογία είναι πλασματική, διαθέτουμε μια πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή. Είχαμε προβλήματα και τραυματισμούς και θεωρώ ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Όταν έχεις ποιότητα ως ομάδα θα σε αντιμετωπίσουν διαφορετικά οι άλλοι”.

Για τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο, εφόσον δεν ισχύσει το -6. Αν ισχύσει τότε θα υπάρχει προβληματισμός. Παίζει αρκετά παιχνίδια στην Αθήνα γιατί αλλιώς υποδέχονται τον ΟΦΗ και αλλιώς τον Ερμή Ζωνιανών. Ο ΟΦΗ με τους παίκτες που διαθέτει και μέσα στην έδρα του δεν πρέπει να έχει απώλειες. Είναι θέμα χρόνου να ξαναβρει τον δρόμο του ο ΟΦΗ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook