“Ο Νιόπλιας άλλαξε τα πάντα από όταν πήγε στον ΟΦΗ”

Για τον “Φωστήρα που έχει παραδοθεί”, για το Νιόπλια “που ήρθε στον ΟΦΗ και άλλαξε τα πάντα” αλλά και όχι μόνο μίλησε ο Νίκος Βαμβακούλας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη.

Αναλυτικά όσα είπε στον Athletic Radio 104,2

Για το τι θυμάται από την θητεία του στον ΟΦΗ: “Πέρασα έναν φανταστικό χρόνο στο Ηράκλειο. Δεν είχαμε μόνο καλή ομάδα που αποτελούνταν από καλούς συμπαίκτες αλλά όλοι ήταν και καλά παιδιά, άριστοι χαρακτήρες. Το λέω εδώ στην Αθήνα και δεν με πιστεύουν ότι στον ΟΦΗ συνάντησα μια οικογένεια και ένα κλίμα που δεν το συνάντησα σε άλλες ομάδες. Μας έλεγε ο Γκέραρντ “δεν θέλετε να κάνετε προπόνηση; Πάμε να φάμε στα Λιοντάρια”. Κάποια στιγμή η οικογένεια του ΟΦΗ πρέπει να ευχαριστήσει την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Και είδαμε τι έπαθε ο ΟΦΗ όταν έφυγε αυτή η ομάδα. Είναι κρίμα για μια ιστορική ομάδα να διαλύει από ένα καπρίτσιο ή από διάφορους ανεγκέφαλους”.

Για το τι έφταιξε και ο ΟΦΗ κυνηγάει ακόμα την άνοδο: “Ο ΟΦΗ τη νέα σεζόν θα παίζει στην Football League. Εκεί παίζεται άλλο ποδόσφαιρο και πρέπει να αποκτηθούν άλλοι ποδοσφαιριστές. Τα λάθη έγιναν στην αρχή της χρονιάς γιατί νόμιζαν ότι θα κάνουν περίπατο”.

Για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Αυτά που ζούμε, δεν γίνονται ούτε στην Ταγκανίκα. Είναι δυνατόν να πηγαίνει η ΕΠΟ στην Βουλή και να λέει μην ψηφίσετε τον έναν ή τον άλλο νόμο; Στο ποδόσφαιρο πάντα κατηγορούν εκείνους που έχουν την καλύτερη ομάδα. Παλιότερα κατηγορούσαν τον Βαρδινογιάννη, τώρα κατηγορούν τον Μαρινάκη. Ας πάνε να φτιάξουν μια καλή ομάδα και να τους κερδίσουν όλους”.

Για τον Άλιμο: “Ο Άλιμος έχει υποβιβαστεί από τον πρώτο γύρο, έχει γίνει μια ανανέωση με παιδιά 17 και 18 χρόνων που δεν έχουν πολλές συμμετοχές στην Γ΄Εθνική. Κάνουν μια προσπάθεια για τη νέα χρονιά”.

Για το παιχνίδι με τον Φωστήρα: “Αν ο ΟΦΗ είναι ήρεμος, δεν έχει να χάσει άλλωστε τίποτα, διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα και του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την άνοδο. Από τότε που πήγε ο κύριος Νιόπλιας άλλαξε τα πάντα. Νομίζω ότι ο Φωστήρας έχει παραδώσει τα όπλα και ο ΟΦΗ δεν θα έχει πρόβλημα, ούτε στο τελευταίο παιχνίδι. Δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του”.

Για το τι άλλαξε στον ΟΦΗ: Σε έναν μήνα άλλαξαν τα πάντα. Είδαμε έναν ΟΦΗ που ήταν σταθερός, πήρε τα παιχνίδια που έπρεπε να τα πάρει. Παράλληλα, είδαμε τον Φωστήρα που έχανε πολύ εύκολα. Όταν σε ένα πρωτάθλημα είσαι σταθερός, όπως ήταν ο ΟΦΗ, τότε η πορεία σου δείχνει διαφορετικά. Η επιστροφή του Νιόπλια έβαλε τα πράγματα σε τάξη. Ο ΟΦΗ ενισχύθηκε σημαντικά τον Γενάρη και οι πληροφορίες που έχω από το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό ήταν ότι μπήκαν μέσα και δεν κατάλαβαν πότε έχαναν 2-0. Σίγουρα, το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο όμως ο ΟΦΗ και ο κόσμος του περιμένουν αυτό το παιχνίδι. Ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο, θα το γεμίσει σαν σταφύλια και ο ΟΦΗ ένα παιχνίδι είναι και θα το καθαρίσει. Στα δύσκολα παιχνίδια παίζει καλύτερα εκείνος που δεν έχει να χάσει τίποτα. Το θέμα είναι ότι οι παίκτες μου είναι απείροι. Ο ΟΦΗ επειδή είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι σαν τελικό. Να μην είναι αδιάφοροι οι ποδοσφαιριστές του”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook