Ο Μαγκαφίνης είναι ο “εκλεκτός”

Της διοίκησης της Παλαιόχωρας για να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη της παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης είναι ο “εκλεκτός” της διοίκησης της Παλαιόχωρας για να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη της παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο έμπειρος προπονητής ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Νέστο Χρυσούπολης και “κατηφορίζει” στην Παλαιόχωρα για τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση του ΑΟΠ ώστε να επισημοποιηθεί η συνεργασία τους και να ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Φέτος ο 49χρονος προπονητής (γενν. 11/05/1968) με καταγωγή από τη Θάσο είχε την πιο “γεμάτη” σεζόν της προπονητικής του πορείας οδηγώντας τον Νέστο Χρυσούπολης στην 4η θέση του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Σε εθνικές διοργανώσεις ξεκίνησε το “ταξίδι” του στη Ζάκυνθο στη Γ’ Εθνική, τη σεζόν 2009-2010, όπου πραγματοποίησε την προετοιμασία της ομάδας και πρόλαβε να την καθοδηγήσει τεχνικά σε ένα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά στη συνέχεια αποχώρησε.

Στους “Επτανήσιους” βρέθηκε για δεύτερη φορά το 2011 όταν και αντικατέστησε τον νυν προπονητή του Κισσαμικού Σπύρο Μπαξεβάνο και έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012. Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο, επέστρεψε ξανά για να αντικαταστήσει τον Ζόραν Γέφτοβιτς και ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα στην άνοδο στη Football League μέσω της αναδιάρθρωσης που έγινε. Συνολικά στη Ζάκυνθο σε τρεις διαφορετικές θητείες από το 2009 έως το 2013 μέτρησε συνολικά 28 παιχνίδια (26 πρωταθλήματος-2 Κυπέλλου).

Τον Ιούλιο του 2013 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κορίνθου στη Γ’ Εθνική, αλλά η συνεργασία λύθηκε κοινή συναινέσει τον Ιανουάριο του 2014.

Λίγες ημέρες αργότερα συμφώνησε με τον Αστέρα Μαγούλας (Football League), από τον οποίο αποτέλεσε παρελθόν τον Μάρτιο, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Την ίδια σεζόν ανέλαβε και τρίτη ομάδα, αφού μετά το “διαζύγιο” με τον Αστέρα Μαγούλας βρέθηκε στον Ορφέα Ελευθερούπολης (Γ’ Εθνική). Στην ομάδα αυτή συνέχισε και την επόμενη σεζόν αλλά παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 έπειτα από αρνητικό σερί (7 ήττες).

Επόμενος σταθμός του το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος το οποίο ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2015, για να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους τον Νοέμβριο του ίδιου έτους έχοντας συνολικά απολογισμό σε 19 ματς, 10 νίκες-2 ισοπαλίες-7 ήττες.

Μετά από λίγο διάστημα αποδέχτηκε την πρόταση της Ερμιονίδας στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2016, έχοντας κάνει η ομάδα στο διάστημα της παρουσίας του καλή πορεία στη Γ’ Εθνική. Μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ερμιονίδας επιστρατεύτηκε από τη Ζάκυνθο για τα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος στη Football League, όπου όμως η ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα ήταν η πιο “γεμάτη” της προπονητικής του πορείας, με τον Νέστο Χρυσούπολης να πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Πηγή: athlitiko.gr

Stoiximan.gr. Άμεση εξυπηρέτηση μέσω email/live chat/τηλεφωνου

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook