Μαγκαφίνης: “Θα πρέπει να επιδιώξουμε να βρεθούμε ψηλά”

Ο νέος τεχνικός της νεοφώτιστης στο πρωτάθλημα της Γ εθνκής Παλαιόχωρας, Δημήτρης Μαγκαφίνης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2 για το πως προέκυψε ο “γάμος”, πως κυλάει το καλοκαίρι ενώ αναφέρθηκε και σε όλα τα “καυτά” νέα της ομάδας του.

Η Παλαιόχωρα πήρε μία ιστορική άνοδο στη Γ εθνική και θα εκπροσωπήσει τον Νομό Χανίων στο νέο πρωτάθλημα μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ.

Ο νέος τεχνικός της Χανιώτικης ομάδας, Δημήτρης Μαγκαφίνης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για το πως προέκυψε ο “γάμος”, πως κυλάει το καλοκαίρι ενώ αναφέρθηκε και σε όλα τα “καυτά” νέα της Παλιαόχωρας,

Αναλυτικά όσα είπε o Δημήτρης Μαγκαφίνης την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την νέα του ομάδα και το πως κυλάει το καλοκαίρι

“Θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσπάθειες για την ενίσχυση της ομάδας. Είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε κάνει σωστές επιλογές ενώ έχουν μείνει αρκετοί παίκτες από την περυσινή ομάδα. Δεν θα βιαστούμε. Υπάρχει ακόμα χρόνος ενώ όσο πλησιάζει προς το τέλος η εκάστοτε μεταγραφική περίοδος τα κασέ πέφτουν. Δεν θέλουμε να υπάρχει ανισότητα στις αμοιβές των παικτών. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό κλίμα και υγιή ανταγωνισμό. Ξεκινάμε προετοιμασία σε λίγες μέρες και φυσικά θα δώσουμε αρκετά δυνατά φιλικά”.

Για το πως προέκυψε ο γάμος με την Παλαιόχωρα

“Και παλιότερα είχαμε κάνει μία κουβέντα με τον Πλατανιά πριν ανέβει στην Σούπερ Λιγκ. Τώρα όμως ήταν μία καλή ευκαιρία για μένα, ήθελα να δουλέψω στην Κρήτη και γι΄αυτό είπα το ναι. Θέλω να δείξω την δουλειά μου και αφού αποχώρησα από τον Νέστο υπήρχε η διάθεση και από τις δύο πλευρές για συνεργασία”.

Για την Παλαιόχωρα

“Είναι μία νέα ομάδα με φιλοδοξίες. Υπάρχει οργάνωση. Τώρα άλλαξε κατηγορία και επίπεδο. Το πρόβλημα με το γηπεδικό θα ξεπεραστεί. Θεωρώ οτι όλα θα πάνε καλά. Κάθε μέρα δουλεύουμε εντατικά και τώρα στελεχώνουμε το ρόστερ και το τιμ. Θέλουμε να πάρουμε παίκτες που θα προσφέρουν στην ομάδα”.

Για την αποχώρηση του Ανδρέα Λουγιάκη από το πόστο του Γενικού αρχηγού

“Δεν αποχώρησε από τη ομάδα. Θα είναι δίπλα μας αλλά από άλλη θέση. Αυτός ξέρει γιατί έγινε αυτό αν και ξέρω οτι είχε κάποιες υποχρεώσεις που δεν του το επέτρεπαν να συνεχίσει από αυτό το πόστο. Είναι δικό του θέμα αλλά θα μας βοηθάει καθημερινά”.

Για την έδρα της ομάδας

“Λογικά θα παίξουμε στο γήπεδο της Καντάνου. Δεν θέλουμε να “ξεσπιτωθούμε”. Προπονήσεις θα κάνουμε στην Παλαιόχωρα. Το γηπεδικό είανι ένα σημαντικό θέμα και ειδικά στα Χανιά είναι πρόβλημα. Όπως και στην Γ εθνική και στην Κρήτη όπου υπάρχουν πολλά γήπεδα με πλαστικό. Το δύσκολο είναι από το πλαστικό να πας να παίξεις σε γήπεδο με φυσικό χορτάρι και όχι το αντίθετο. Τώρα γίνονται εργασίες και το γήπεδο της Κνατάνου θα είναι έτοιμο”.

Για το Νέστο Χρυσούπολης και την περυσινή σεζόν

“Είχαμε μία σταθερή πορεία αν και ο 1ος όμιλος ήταν πολύ δύσκολος με ιστορικές ομάδες. Μπορούσαμε και το κάτι παραπάνω. Άφησα μία βάση για την νέα σεζόν. Ευχαριστώ την Διοίκηση και όλους όσοι συνεργάστηκα”.

Για τον ίδιο και τα καλά λόγια που ακούγονται για την δουλειά του από παίκτες που έχει συνεργαστεί μαζί τους

“Είμαι στα γήπεδα 17 χρόνια ως προπονητής και όχι από το 2009 όπως λανθασμένα διάβασα σε κάποια σάιτ.  Μου αρέσει η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία. Αυτό σε κάποιος παίκτες αρέσει και σε κάποιους όχι. Δεν μου αρέσει να μιλάω γενικά για μένα αλλά αφήνω την δουλειά μου να μιλάει για μένα και τους παίκτες που συνεργάστηκα”.

Για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας

“Θέλουμε ακόμα τουλάχιστον πέντε παίκτες. Σίγουρα ενίσχυση στην άμυνα και στην θέση του τερματοφύλακα. Θα πάρουμε και ένα κεντρικό χαφ. Θα ανακοινωθούν σύντομα οι επόμενες μεταγραφές μας”.

Για το νέο πρωτάθλημα της Γ εθνικής

“Φέτος θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα.  Θα είναι 8 όμιλοι. Περιμένουμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα και πότε θα γίνει η κλήρωση ενώ ακόμα δεν ξέρουμε τι σενάριο θα επικρατήσει για τις Κρητικές ομάδες. Ακούμε οτι μπορεί να διασπαστούν. Αυτό δεν θα είναι κακό από κάθε άποψη. Είναι γενικά ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα.. Η ποιότητα δεν είναι σε υψηλό επίπεδο. Φέτος θα είναι δύσκολα τα πράγματα Πέρυσι έπεφτε μία μόνο ομάδα “.

Για τον στόχο της Παλαιόχωρας

“Επειδή θα πέφτουν οι μισές ομάδες θα πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό για να σωθούμε. Θα πρέπει αν και νεοφώτιστοι να κοιτάξουμε να βρεθούμε ψηλά στην βαθμολογία, στην πρώτη πεντάδα. Αν δεν το κάνουμε αυτό θα μείνουμε πίσω και μετά θα είναι αργά. Θα κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας και γα μας κάθε ματς θα είναι Τελικός. Θα εκπροσωπήσουμε και τον Νομό Χανίων στην κατηγορία, αφού ελπίζω ο ΑΟΧ να μείνει στην Φούτμπολ Λιγκ, και αυτό είναι σημαντικό για μας. Βλέπω οτι στην Κρήτη υπάρχει… οργασμός με το ποδόσφαιρο”.

Για τον Τσαρτσίδη

“Θα ήταν ιδανικός για το πόστο του Τεχνικού διευθυντή αν τελικά σταματήσει το ποδόσφαιρο. Έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook